Bitcoin prijs

CryptoMichaël: een mogelijke nieuwe all time high voor Bitcoin?

Wij van CryptoBenelux willen eerst CryptoMichaël bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hem niet te volgen op Twitter om op de hoogte te blijven van al zijn laatste analyses.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Wie had dat gedacht in maart, een mogelijke nieuwe all-time high voor de Bitcoin koers? Het lijkt er op, aangezien de koers nog maar enkele procenten verwijderd is van een nieuwe top. De koers is met 400% gestegen sinds de heftige daling in maart en het sentiment begint weer sterk euforisch te worden rondom de cryptomarkt. Gaat het feest dan eindelijk beginnen? Op het moment van schrijven hangt de Bitcoin koers rond de $18,000.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers daggrafiek
Bron: TradingView

De daggrafiek van Bitcoin laat een duidelijke stijging zien, waarbij ieder voorgaand weerstandsniveau als steun wordt geflipt.

Dit is te zien bij de uitbraak op $13,200, waarna een korte correctie kopers liet instappen op het $13,200 niveau. Eenzelfde beweging is te zien op het $15,750 gebied.

Cruciaal hierbij is dat het voorgaande weerstandsniveau op $16,500 als steun wordt gezien en blijft. Zolang dat gebeurd, kan de Bitcoin koers verdere stijgingen richting de all-time high inzetten, dit lijkt de laatste weerstand te zijn tot er stevige nieuwe all-time highs in price discovery worden neergezet.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bitcoin koers weekgrafiek
Bron: TradingView

De weekgrafiek van Bitcoin laat duidelijk zien dat er een nieuwe high wordt neergezet en dat de markt zich in een opgaande trend bevindt.

Echter, nadat er zeven groene weken worden gemaakt op de prijsgrafiek, is het langzaam minder aannemelijk om een verdere koersstijging te verwachten. Het gros van de mensen zit op dit moment in ‘longs’, waardoor de liquiditeit van de markt zich meer aan de onderkant van de huidige prijs bevindt, dan aan de bovenkant.

Duidelijk weerstandsniveau rond de all-time high, maar ook duidelijke steunniveaus aan de onderkant waar er mogelijk weer ingestapt kan worden. Hiervoor dient men te kijken naar het niveau rond $14,000 en het gebied rond $11,700-12,500.

Fear & Greed Index

Een belangrijke sentimentindicator is de fear & greed index, welke duidelijk aangeeft dat er sprake is van euforie op de markten. Dat is niet gek, aangezien er zeer veel positief nieuws naar buiten komt en de koers een flinke stijging heeft doorgemaakt.

Echter, het is wel een signaal om in ogenschouw te nemen dat de euforie mogelijk tijdelijk is. De vorige keer dat de fear & greed index boven de 90 uitkwam, corrigeerde de koers met meer dan 50%. Dit was in Juni 2019 en toen haalde de fear & greed index ook dit niveau.

Totale marktkapitalisatie crypto

Totale marktkapitalisatie crypto
Bron: TradingView

Totale marktkapitalisatie van crypto laat zien dat er een nieuw weerstandsniveau is bereikt. De uitbraak boven $395 miljard riep voor een stijging naar $500 miljard en dit niveau is bereikt.

Betekent dit dat er een correctie aan komt? Nee, maar als er een correctie komt, dan is het verstandig om te kijken naar het vorige weerstandsniveau. Dit bevindt zich rond $400 miljard en zou voor een positieve support/resistance flip kunnen zorgen.

Eenzelfde beweging is te zien op het $300 miljard niveau, waarbij de vorige weerstand voor steun werd aangezien, alvorens de koers verder ging.

Conclusie

Concluderend zijn er veel positieve signalen voor de markt, maar is het ook reden om realistisch te blijven en niet te verwachten dat de koers in één ruk door blijft stijgen.

Vond je deze analyse nou ook zo top en wil je op de hoogte blijven van alle analyses die CryptoMichaël maakt? Volg hem dan op Twitter door hier te klikken of klik op het plaatje hieronder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN