CryptoMichaël: Ethereum koers kan mogelijk dalen richting $315

De nummer één cryptocurrency, Bitcoin (BTC), heeft een fikse daling doorgemaakt. De munt ging van een hoogtepunt van $14.100 naar $13.280. Dit is natuurlijk een flinke daling, echter zat er een correctie aan te komen en de munt wist zich ook vrij snel te herstellen en staat op het moment van schrijven op $13.600.

Deze uitverkoop kwam tot stand na een aantal enorme verkooporders die op beurzen, zoals Coinbase, werden geplaatst. Daarnaast heeft het einde van de moesson in China ook een enorme impact gehad heeft. Dit omdat het ervoor gezorgd heeft dat veel Chinese Bitcoin-miners, die afhankelijk zijn van de energiewinning van de moesson, hun mining-rigs hebben uitgeschakeld. Hierdoor werd er tevens een flinke drop gezien in de hash rate van Bitcoin. De eerder genoemde verkooporders waren dan waarschijnlijk ook van Bitcoin-miners die besloten om hun BTC te verkopen om de kosten te betalen.

De koningsmunt was echter niet de enige munt die getroffen werd. De gehele markt werd, zoals gewoonlijk, meegetrokken door de daling van de Bitcoin koers. De nummer twee cryptocurrency, Ethereum (ETH), werd dan ook hard getroffen door de recente daling van de Bitcoin koers.

De munt daalde van een koers van $403 naar $380. Dit is dan ook meteen een erg belangrijk steunniveau dat de korte termijn tendens kan bepalen. De bekende Nederlandse cryptocurrency-analist, CryptoMichaël, is zelfs van mening dat een daling onder dit niveau de poorten zou kunnen openen voor een grotere daling die de Ethereum koers mogelijk richting $315 kan brengen. Hij zei het volgende op Twitter:

“Nog steeds dezelfde mening hier. We hebben de ondersteuning vast weten te houden, maar nauwelijks. Verliezen we $368-380, dan denk ik dat we een gebied van $315 zullen zien voor ondersteuning.”

De komende dagen zullen dus erg spannend zijn voor de Bitcoin koers en uiteindelijk ook de Ethereum koers. Als ETH op korte termijn een flinke daling ziet, kan dit erg slecht nieuws zijn voor de andere altcoins in de markt. We gaan het dus met spanning in de gaten houden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!