Bitcoin hashtag gecensureerd op Facebook

Facebook heeft zojuist de Bitcoin (BTC) hashtag gecensureerd. Hiermee wil de Amerikaanse online sociale mediadienst een poging doen om zijn gebruikers een veilige gemeenschap te bieden. Video’s, foto’s en zelfs berichten met de Bitcoin-hashtag in de beschrijving worden geblokkeerd om bij een groter publiek te komen. Opvallend is dat hashtags zoals #drugs, #wapens en #altcoins wel worden toegelaten.

De online sociale mediadienst heeft de afgelopen dagen veel tijd besteed aan het censureren van alle berichten met de #Bitcoin hashtag. Facebook gebruikers over de hele wereld hebben hierdoor geen toegang tot informatie met betrekking tot BTC.

Zodra de Bitcoin hashtag wordt ingevoerd zien gebruikers een censuurscherm waarin Facebook aangeeft dat berichten ’tijdelijk verborgen’ worden om de community veilig te houden. Bepaalde content zou namelijk de gemeenschapsnormen overtreden.

Bitcoin

Het verwijderen van de Bitcoin hashtag werd ook opgemerkt door BTC analist en de bekende YouTuber, Moon Carl. Hij was niet te spreken over het nieuwe beleid van Facebook en zei:

“Bitcoin gecensureerd op Facebook! Ik was op Facebook op zoek naar #BTC-inhoud en blijkbaar is die hashtag onder een “tijdelijk” verbod geplaatst. Dit is schandalig. Retweet alstublieft!”

Bitcoin

Facebook moet nog een verklaring vrijgeven over waarom het ervoor heeft gekozen om hashtags met betrekking tot BTC te censureren. Mocht dit bekend zijn dan zullen wij jullie hiervan op de hoogte brengen!

Bitcoin winactie

Op dit moment hebben wij een leuke Bitcoin winactie op Twitter lopen. Klik hieronder om mee te doen!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!