Crypton

Crypton: Utopia’s eigen munteenheid

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op 18 november 2019 lanceerde de 1984 Group het Utopia platform. Naar eigen zeggen en volgens de website is de 1984 Group een groep misnoegde developers, hackers en anarchisten, die het wel een beetje gehad hadden met de huidige gang van zaken. Dat we overal worden gevolgd. Niet alleen in de fysieke wereld met overal camera’s, maar ook in de digitale wereld. Via apps op je smartphone en het gebruik van het internet zijn we een gemakkelijke prooi geworden voor roofdieren, de megabedrijven, corporaties en overheden. Zij willen maar één ding en dat is elke bewoner op de aardkloot controleren. De 1984 Group had er genoeg van en startte het Utopia platform, waar Crypton de munteenheid van is.

Utopia, het ecosysteem

Tot dusver de bestaansreden van Crypton en het overkoepelende Utopia platform. Want het is zó veel meer dan dat. Het decentrale P2P platform dat Utopia is, heeft geen centrale servers en draait helemaal secuur dankzij de nodes of gebruikers. Een ultra-beveiligde mailservice UMail, UMessenger berichtendienst en de IDYLL browser die kan dienen als Tor alternatief, maar ook b.v. het uNS of Utopia Name System. Dit zorgt voor een decentraal en niet-gecensureerd alternatief voor het DNS systeem waarmee ons huidige wereldwijde web gestructureerd is.

Ja, het Utopia platform heeft een eigen internet gecreëerd waarop je dus nieuwe domeinen kan hosten die mee huizen onder het dak van anonimiteit en privacy gefocuste eigenschappen. In dat uNS systeem zijn er geen renewal fees of vervaldata van de domeinen die in jouw bezit zijn. Er geldt maar één regel, first come first served. De eigen munteenheid Crypton is de kers op de taart van het hoog beveiligde, anonieme en censuurresistente netwerk dat het Utopia platform aanbiedt.

Crypton, de munteenheid

Zoals al vermeld is het Utopia platform nog maar een klein jaar operationeel. Er wordt gewag gemaakt van 100k actieve gebruikers die de andere producten ondertussen uitvoerig getest hebben. Tijd dus voor een eigen munteenheid. Die is natuurlijk bruikbaar als betaalmiddel en draait op een eigen blockchain netwerk. Dankzij het gebruik van 256-bit AES en curve25519 high-speed encryption zijn de transacties over de blockchain niet te traceren. De verstuurde data kan niet onderschept worden en enkel de ontvanger kan ze ontcijferen. Alle transacties gebeuren per direct en zijn onomkeerbaar.

De uWallet, Utopia’s wallet-oplossing is de go-to-oplossing om betalingen te doen, je Cryptons op te slaan en geminede coins te verzamelen. Je kan er betalingen mee doen, betaalverzoeken aanmaken, naar je mining statistieken kijken en zelfs uVouchers en Crypto Cards beheren. Met dat laatste hebben we echter geen ervaring. Heb je een eigen business

Crypton is volgens de 1984 Group mineable en dat is ook heel eenvoudig. Na het installeren van het pakket software, waaronder de uWallet, begint het minen. Dat is automatisch geactiveerd maar kan je indien gewenst dus ook gewoon afzetten. De minimum vereisten om aan mining te doen zijn:

  • 64-bit operating system
  • Minstens 4090 MB vrij te gebruiken RAM
  • Minimum 4 CPU cores aanbevolen
  • Public IP en hoge kwaliteits internet connectie

Dat minen zou overigens weinig tot geen effect hebben op je CPU, HDD load of elektriciteitsverbruik. Het minen van Crypton komt er een beetje op neer dat je, samen met de andere nodes of gebruikers, beloont wordt om node te zijn. De collectieve reward wordt verdeeld onder de actieve nodes. Hoe meer en hoe langer je actief bent als node, hoe meer je dus CRP zal verdienen. Elke 15 minuten worden de nodes die actief zijn en aan de minimum vereisten voldoen, beloond in de vorm van Cryptons. Er bestaat zelfs een mogelijkheid om een mining bot te doen draaien. Heb je dus een PC op overschot staan of wil je gerust investeren in een virtual server, dan kan je de mining bot daarop installeren en zo extra Cryptons verdienen.

Wat wij ons snel afvroegen maar nergens een antwoord op vonden, is wat de maximale supply van de Crypton is. Een goeie store of value is natuurlijk pas dat als er een bepaalde schaarsheid tegenover staat. Die hebben we dus niet gevonden. Jammer. Op het moment van schrijven waren er iets meer dan 2,5 miljoen CRP in omloop. Op de twee exchanges (ZG.com en LATOKEN) waar je ze kan verhandelen, schommelde de prijs tussen €0,06 en €0,09. Op beide exchanges is er een USDT pair voorhanden.

Utopia Poker

Met de nieuwste update van de Utopia software werd tegelijkertijd een nieuwe functionaliteit gelanceerd. Vanaf nu kan je op het platform pokergames spelen tegen je Utopia vrienden. Maak je eigen private of publieke tafels en speel een potje no limit Texas Holdem met 2 tot 8 spelers. Heb je dus ondertussen al je vrienden mee op het Utopia netwerk gekregen, dan kan je samen met de uMessenger lekker ouwehoeren terwijl je een pot Crypton verwed.

Conclusie

Wij zijn geen financiële raadgevers en willen het hoge risico in cryptobeleggingen benadrukken, maar willen jullie niet onthouden aan wat de initiatiefnemers goede redenen noemen om nu te beleggen in Crypton en dat zijn: CRP is een onderdeel van een groot decentraal en anoniem platform, het is nog erg vroeg in de reis die Utopia en Crypton net begonnen zijn en last but not least dat het nu nog erg goedkoop is. De achterliggende gedachte van anonimiteit, de focus op privacy en gebrek aan censuur, daar kunnen we ons wel ergens in vinden. Feit is dat iedere internetgebruiker vooral zélf een product is en geen klant.

De 1984 Group heeft daarom jaren gewerkt aan een platform dat zijn gebruikers een niveau van anonimiteit en privacy aanbiedt dat zijn gelijke niet kent. Een eigen domeinservice, browser, messenger, mailclient en walletfunctie voor de CRP munt maakt van het geheel een all-in-one pakket waarmee je je in principe volledig van de standaard tools en het gangbare internet kan ontkoppelen. Aan jou om te beslissen wat je daar mee doet!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN