Ethereum bull-trend is nog maar net begonnen, aldus analist

De afgelopen dagen is de Bitcoin koers flink gestegen en wist zelfs de grens van $12.000 te doorbreken. Door deze opleving van de koningsmunt is echter veel liquiditeit uit de altcoins verdwenen en Ethereum is hier geen uitzondering op. De gehele crypto-markt (behalve BTC) kleurt dan ook rood, aangezien alle aandacht momenteel op Bitcoin gericht is.

Dit is echter geen vreemd signaal, aangezien we dit beeld altijd zien als de koningsmunt besluit om een grote beweging in te zetten. Deze stap geeft alleen maar aan dat beleggers uit munten met een hoger risico vluchten ten gunste van BTC. De vraag is alleen hoelang BTC de spotlight op weet te eisen, gezien het feit dat de nummer twee cryptocurrency, Ethereum (ETH), ook bezig is met de aandacht de trekken van analisten.

Een analist merkte namelijk op dat de Ethereum koers nog maar “net begonnen is” – wijzend op een indicator die suggereert dat het op het punt staat een bull-trend te beginnen.

Ethereum bull run moet nog beginnen

Op het moment van schrijven staat de Ethereum koers op ~$370, wat een daling van 3% is tegenover de prijs die begin deze week werd genoteerd. Hier kan echter snel verandering in komen, althans als het aan de analist @ColdBloodShill op Twitter ligt.

Terwijl hij zijn mening over de huidige vooruitzichten van Ethereum deelde, verklaarde een analist dat de bull-trend nog maar net begonnen is. Hij wees naar een guppypatroon op de grafiek van de cryptocurrency, wat aangeeft dat een push omhoog er aan zit te komen. Hij tweette het volgende:

Ethereum koers

“ETH zit nog steeds stevig in het gebied van ‘we zijn nog maar net begonnen’.”

Ethereum 2.0 kan voor een enorme boost zorgen

De nummer twee cryptocurrency is de laatste maanden vaak in het nieuws geweest, aangezien de belangrijkste upgrade van het project, Ethereum 2.0, om de hoek staat.

Door deze ontwikkeling zijn veel analisten het erover eens dat de munt dit jaar of begin volgend jaar nog een grote stijging kan doormaken. Zo plaatsten wij vorige week nog een artikel waarin een bepaalde analist, Pentoshi op Twitter, aangaf dat hij verwacht dat deze ‘boost’ deze week al kan beginnen.

Hij merkte op dat, hoewel ETH er op dit moment technisch niet zo optimistisch uitziet als Bitcoin, het nieuws over de start van de uitrol van ETH 2.0 de poorten zou kunnen openen voor een beweging naar $700 op korte termijn. Hij tweette het volgende:

“ETH voor degenen die hierom vragen: $700 is waarschijnlijk niet zo ver weg. Eth 2.0 Phase 0 zou binnen een week één van de vele bullish katalysatoren kunnen zijn, hoewel ik denk dat het er gewoon niet zo bullish uitziet als BTC. Ik weiger het niet in mijn portfolio te hebben. Het is de levensader van alts en er staan ons ​​enorme veranderingen te wachten.”

Of het de stijging van de Ethereum koers deze week al gaat beginnen, is twijfelachtig te noemen, echter lijkt het bijna zeker dat de komende uitrol van de upgrade voor een grote boost van de koers gaat zorgen (geen financieel advies).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!