Ethereum koers kan op korte termijn stijgen tot $700 door uitrol van Ethereum 2.0, aldus analist

De Ethereum koers is de afgelopen week erg volatiel geweest. Dit heeft voornamelijk te maken gehad met het feit dat Bitcoin de markt heeft geleid en ook een aantal volatiele dagen te verduren heeft gehad. Toch komen er goede ontwikkelingen aan voor de nummer twee cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie. Zo komt de lancering van Ethereum 2.0 steeds dichterbij, en er wordt verwacht dat de upgrade dit jaar nog geïmplementeerd gaat worden.

Door de komende uitrol van Ethereum 2.0, kan de Ethereum koers een enorme boost krijgen. Een bepaalde analist, Pentoshi op Twitter, verwacht zelfs al dat deze ‘boost’ volgende week al kan beginnen.

Hij merkte op dat hoewel ETH er op dit moment technisch niet zo optimistisch uitziet als Bitcoin, het nieuws over de start van de uitrol van ETH 2.0 de poorten zou kunnen openen voor een beweging naar $700 op korte termijn. Hij tweette het volgende:

“ETH voor degenen die hierom vragen: $700 is waarschijnlijk niet zo ver weg. Eth 2.0 Phase 0 zou binnen een week één van de vele bullish katalysatoren kunnen zijn, hoewel ik denk dat het er gewoon niet zo bullish uitziet als BTC. Ik weiger het niet in mijn portfolio te hebben. Het is de levensader van alts en er staan ons ​​enorme veranderingen te wachten.”

Ethereum 2.0 zal een grote impact hebben

De komende dagen zouden inzicht moeten geven in wanneer de exacte start van de Ethereum 2.0 Phase 0-uitrol is en of dit al dan niet een bullish katalysator zal zijn. Het is dus nog even afwachten, echter werd er eerder dit jaar al aangegeven – door adjunct-professor aan een school in Canada, genaamd Adam Cochran – dat Ethereum 2.0 een grote impact zal hebben. Hij gaf zelfs aan dat het zal resulteren in “de grootste economische verschuiving van de samenleving óóit”.

De analyse van Cochran was uitgebreid, maar kwam neer op drie kernverhalen:

  • De introductie van Proof-of-Stake (PoS) zal de inflatie van ETH drastisch verlagen, waarbij oprichter Vitalik Buterin een daling van het nieuwe aanbod met meer dan 50% verondersteld.
  • Vanwege de technische verbeteringen, die zullen worden geïmplementeerd met Ethereum 2.0, zal de fundamentele vraag naar cryptocurrency waarschijnlijk exploderen. Zoals Cochran schreef:

    “Met de release van ETH 2.0 gaan we zien dat ETH de tx/s, en daarmee de commerciële en consumenten levensvatbaarheid, drastisch zal verhogen.”
  • Naar verwachting zal een verbetering van de codebase worden opgenomen in de uitrol van ETH 2.0, die de Ethereum-transactiekosten zal burnen, waardoor het aanbod in de loop van tijd afneemt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!