Coinbase gaat twee Bitcoin-ontwikkelaars sponsoren

De grote Amerikaanse cryptocurrency-beurs Coinbase zal voor het eerst twee Bitcoin-ontwikkelaars sponsoren. Dit kondigde het bedrijf gisteren aan in een officiële blogpost.

Het bedrijf zei het volgende:

“Als onderdeel van ons Crypto Community Fund is Coinbase van plan om ten minste twee Bitcoin-ontwikkelaars te sponsoren, die rechtstreeks bijdragen aan de Bitcoin Core-codebase of nauw verwante Bitcoin-projecten. We beginnen onze zoektocht naar ontvangers van subsidies vanaf vandaag.”

Het bedrijf heeft kritiek gekregen van de gemeenschap omdat het de ontwikkelaars niet steunt wiens coderingswerk bijdraagt om het Bitcoin-netwerk te beveiligen. In de afgelopen maanden is dit echter steeds populairder geworden bij cryptobedrijven. BitMEX, OKCoin, Square en zelfs investeringsmaatschappij Paradigm hebben allemaal hun eigen subsidies aan Bitcoin-ontwikkelaars aangekondigd.

Coinbase zei in een blogpost dat het op zoek is naar een ontwikkelaar die kan bijdragen aan het netwerk, testen kan verbeteren en code kan bijdragen. De beurs gaf ook wat voorbeelden van projecten die het overweegt om te ondersteunen:

  • Directe bijdragen aan Bitcoin Core (bijv. verbetering van testen, fuzzing, bugfixes, verbeteringen)
  • Significante code en/of Bitcoin Improvement Proposal (BIP) beoordeling
  • Bijdrager-tooling (bijv. Bitcoinacks.com, wat open source is)
  • Bitcoin Core-bibliotheken en tools (bijv. Libsecp256k1)
  • Verbetering van testen (bijv. fuzz-testen, functionele tests)

De beurs ging verder met:

“Wij geloven dat het helpen om de crypto-economie te verbinden en te laten groeien essentieel is om een ​​open financieel systeem voor de wereld op te bouwen.”

Mocht je jezelf willen aanmelden of een kernontwikkelaar nomineren, dan kan je dit formulier invullen. De voorstellen zullen vervolgens op een shortlist geplaatst worden door huidige Bitcoin Core-ontwikkelaars en belangrijke communityleden, waarbij Coinbase de uiteindelijke beslissing neemt. Voor Bitcoin-projecten omvat de adviesraad Dan Boneh, Carla Kirk-Cohen, Anthony Towns, Amiti Uttarwar, Felix Weis.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!