Vijf redenen voor de stijging van de Bitcoin koers

Zoals jullie vast allemaal gezien hebben in jullie portfolio’s, is de Bitcoin koers in de afgelopen paar uur gestegen tot boven de $11.000. Het is altijd interessant om te achterhalen wat de reden van een stijging is, aangezien dit vaak een idee geeft hoe sterk de kracht is achter de prijsbeweging. Als we kijken naar de stijging van vandaag, hebben analisten vijf belangrijke factoren toegeschreven aan de abrupte omkering van de Bitcoin koers.

Whales accumuleren en houden vast

Aangezien whales doorgaans een groot deel van de koopvraag en verkoopdruk op de Bitcoin-markt voor hun rekening nemen, is het belangrijk om te kijken hoe whales zich gedragen.

De laatste gegevens van Whalemap laten zien dat Bitcoin-whales (individuen of instituties die grote getalen BTC bezitten) waarschijnlijk Bitcoin kochten vanaf $10.370, en op 8 oktober zeiden de analisten dat de steun van $10.570 gehouden werd. Dit geeft aan dat whales aanzienlijke hoeveelheden Bitcoin kochten tussen $10.407 en $10.570, wat op zijn beurt weer aangeeft dat zij geloven in een prijsstijging.

Institutionele vraag stijgt

Alleen al in de afgelopen twee maanden hebben twee conglomeraten van meerdere miljarden dollars openbare bulkaankopen van Bitcoin gedaan. Zo werd eerder bekend dat MicroStrategy in augustus voor $250 miljoen aan Bitcoin had gekocht. Vervolgens volgde een andere verklaring waarin werd onthuld dat het een extra $175 miljoen aan BTC had gekocht.

Na de aankondiging van MicroStrategy, werd ook duidelijk dat het grote betalingsbedrijf Square $50 miljoen aan Bitcoin gekocht had (ongeveer 4.709 BTC) en gaf verder aan dat het van plan is deel te nemen aan de groeiende acceptatie van Bitcoin.

Het feit dat deze twee giganten besloten hebben om in de cryptocurrency-markt te stappen is natuurlijk goed nieuws voor de gehele markt. Volgens Peter Brandt, een ervaren marktanalist, wijzen de dagelijkse en wekelijkse Bitcoin-grafieken op een “groot koopsignaal”, na de investering van Square. Hij tweette het volgende:

“Het is een belangrijke ontwikkeling dat een wereldwijd bedrijf nu BTC op zijn balans zet. De wekelijkse en dagelijkse grafieken staan ​​klaar om een ​​groot koopsignaal te laten zien.”

De ondersteuning van $10,500 is erg sterk

Het gebied van $10.500 was de afgelopen drie maanden een cruciaal ondersteuningsniveau voor Bitcoin en heeft een aanzienlijke historische relevantie, aangezien het meerdere keren heeft gediend als een cruciaal niveau voor prijscycli op korte termijn.

Technisch gezien is het behouden van het ondersteuningsniveau van $10.500 cruciaal voor het ondersteunen van een opwaartse trend in de Bitcoin koers. Het niveau vertegenwoordigt de piek van juli 2019 en het geeft aan dat BTC zijn vorige piek gebruikt om verder te herstellen naar nieuwe hoogtepunten.

Bitcoin hashrate bereikt recordhoogte

Zoals eerder gemeld, heeft de Bitcoin hashrate een recordhoogte bereikt van 170 exahashes. Een hogere hashrate verhoogt de concurrentie tussen miners om nieuwe blocks te valideren en het verhoogt ook de hoeveelheid middelen die nodig zijn voor het uitvoeren van een 51% -aanval op het netwerk. Hier wordt het netwerk dus alleen maar veiliger door.

Deze belangrijke fundamentele statistiek heeft zojuist het hoogste niveau ooit bereikt, wat aangeeft dat het netwerk op het gebied van beveiliging sterker dan ooit is. De nieuwe mijlpaal van 170 exahashes per seconde werd opgemerkt door on-chain analytics provider Glassnode, die eraan toevoegde dat het een stijging van 40% is sinds de halvering in mei.

Glassnode tweette het volgende:

“Bitcoin hashrate bereikt een nieuwe ATH en raakt 170 exahash voor het eerst in de geschiedenis op de uurgrafiek (24h MA). Dit is een stijging van ongeveer 40% sinds de halvering in mei, wat substantieel bijdraagt ​​aan de beveiliging van het netwerk.”

Aantal Bitcoin op beurzen bereikt dieptepunt

Ki Young Ju, de CEO van on-chain analyseprovider CryptoQuant, zei dat de netflow van beurzen is gedaald tot een jaarlijks dieptepunt. Dit klinkt als een negatief iets, echter kan het juist gezien worden als iets positiefs. Dit omdat investeerders vaak hun Bitcoin naar beurzen verplaatsen wanneer ze zich klaarmaken om te verkopen. Wanneer er een gebrek aan reserve aan BTC op handelsplatforms is, betekent dit dus een lagere verkoopdruk.

Ki Young Ju zei het volgende hierover:

“BTC All Exchanges Netflow (MA30) bereikt de laatste tijd het jaarlijks dieptepunt. In de meeste gevallen zal de exchange netflow negatief blijven wanneer de bull-run op het punt staat te beginnen. Ik zou zeggen dat de bull-run van 2017 hetzelfde was.”

De samenvloeiing van whales die blijven accumuleren, stijgende institutionele vraag, de gunstige technische structuur, stijgende hashrate en afnemende verkoopdruk suggereren dat de Bitcoin koers zich klaarmaakt om te gaan stijgen. Het is echter wel belangrijk om te vermelden dat de markt zich niet altijd gedraagt zoals mensen verwachten, hierdoor willen wij aangeven dat dit (géén financieel advies is).

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!