Bitcoin koers

Square Inc. koopt $50 miljoen aan Bitcoin

We zien steeds meer institutionele investeerders in Bitcoin (BTC) stappen en zojuist is bekend geworden dat Square Inc. een investering van $50 miljoen in Bitcoin heeft aangekondigd. Het betalingsbedrijf, opgericht door Twitter-CEO Jack Dorsey kocht ongeveer 4.709 BTC en zei dat het van plan is deel te nemen aan de groeiende acceptatie van Bitcoin.

Square Inc. plaatste het volgende op Twitter:

“Vandaag heeft @Square aangekondigd dat het $ 50 miljoen aan bitcoin heeft gekocht. Square is van mening dat cryptocurrency een instrument is van economische empowerment en een manier biedt om deel te nemen aan een wereldwijd monetair systeem dat aansluit bij het doel van het bedrijf. Bezoek voor meer informatie.”

Bron: Twitter

De chief financial officer van Square, Amrita Ahuja, zei dat de investering het resultaat was van de overtuiging van het bedrijf dat Bitcoin in de toekomst een meer alomtegenwoordige valuta kan worden.

“Naarmate de adoptie toeneemt, willen we op een gedisciplineerde manier leren en deelnemen. Voor een bedrijf dat producten bouwt op basis van een meer inclusieve toekomst, is deze investering een stap in die reis”, zei ze in de aankondiging van het bedrijf.

Square is niet het enige grote bedrijf dat dit jaar een investering in Bitcoin heeft gedaan. Het beursgenoteerde bedrijf MicroStrategy maakte onlangs ook bekend dat het weer opnieuw voor miljoenen dollars aan Bitcoin had gekocht. Volgens de blogpost van het bedrijf vertegenwoordigt de investering ongeveer 1 procent van de totale activa van Square.

Dit soort nieuws kan een signaal afgeven aan investeerders dat er een nieuwe cyclus gestart kan worden en dat de interesse in Bitcoin vanuit grote partijen steeds meer toeneemt. Het is echter nog de vraag of dit ook op korte termijn gevolgen zal hebben voor de Bitcoin koers en dat we z.s.m. de $11.000 kunnen doorbreken.

Bitcoin volatiliteit staat op het punt terug te keren

De analist en cryptohandelaar, Josh Rager, zegt dat de volatiliteit op het punt staat terug te keren en dat de Bitcoin koers binnenkort kan breken, maar in welke richting? Volgens de analist zal een doorbraak boven de prijs van $10.900 tot $11.150 ervoor zorgen dat de prijs omhoog gaat in een aanhoudende bullish trend. Anders kan een neerwaartse beweging onder de $10.000 op handen zijn. Lees snel verder!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN