Bitcoin koers breekt nieuw record: 62 dagen boven $10.000

De Bitcoin koers is de laatste tijd erg stabiel gebleven. Uiteraard hebben we wel wat volatiliteit gezien, echter is de koers de afgelopen tijd constant boven de $10.000 gebleven. Door deze stabiliteit heeft de Bitcoin koers wederom een record verbroken. Zo is duidelijk geworden dat de koningsmunt zijn langste periode boven de $10.000 heeft neergezet, nadat het gisteren eindigde op $10.721. En het ziet er zelfs naar uit dat deze periode zich nog een tijdje voort gaat zetten.

De langste periode van de Bitcoin koers boven de $10.000 was voordien 62 dagen in eind 2017. Maar nu staat de prijs van de koningsmunt al 63 dagen – een record dat Jason Deane, Bitcoin-analist bij Quantum Economics, toeschrijft aan het “MicroStrategy-effect”. Hij zei het volgende tegen Decrypt:

“De prijs was net de $10.000 gepasseerd toen hun eerste acquisitie aankondiging kwam op 11 augustus, en de impact van deze gedurfde, baanbrekende stap van Michael Saylor was om een ​​substantieel vertrouwen en geloofwaardigheid in de activa te krijgen.”

Hoewel het actief nog steeds lager is dan het hoogste punt in 2017 van $20.000, bewijst Bitcoin dat het een vaste aantrekkingskracht heeft op investeringen. Een van de redenen hiervoor is het vermogen van de cryptocurrency om institutionele beleggers aan te trekken. Volgens Deane, beschreef Michael Saylor – CEO van MicroStrategy – Bitcoin ook als “digitaal goud”. Hij voegde eraan toe dat het actief “een betrouwbare waardeopslag is en een aantrekkelijk investeringsobject met meer waardevermeerdering op lange termijn dan het aanhouden van contanten.”

Bovendien kan Bitcoin de begunstigde zijn van stappen die de crypto-industrie in het algemeen mainstream maken. Vorige week lieten Amerikaanse federale toezichthouders nationale banken toe om stablecoins te ondersteunen. Daarnaast hebben wij al verschillende artikelen geschreven over regeringen die bezig zijn met het reguleren van cryptocurrencies. Zo werd duidelijk dat Rusland, India, Amerika en de Europese Unie bezig zijn met het ontwikkelen van wetten voor de opkomende markt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!