Litecoin Foundation

Litecoin’s MimbleWimble-protocol is live op testnet

De langverwachte implementatie van het MimbleWimble-protocol op het Litecoin (LTC) -netwerk is een stap dichterbij. Er werd namelijk aangekondigd dat het testnet begin deze maand live is gegaan. Het evenement werd gemeld door verschillende Litecoin-communityleden. Zo zei een Twitteraar, bekend als MASTERBTCLTC, het volgende:

Het nieuws werd overschaduwd door het andere nieuws

We weten dat we het nieuws eerder hadden moeten melden, echter werd het nieuws overschaduwd door twee andere grote gebeurtenissen in de markt. Het nieuws van de aanklacht vanuit de CFTC richting BitMEX was één van de nieuwsfeiten die ervoor zorgde dat het nieuws van LTC ondergesneeuwd werd. Tevens werd ook bekend dat de Amerikaanse president Donald Trump positief testte op COVID-19.

Deze twee nieuwsfeiten hebben er helaas voor gezorgd dat wij het nieuws gemist hebben. Daarvoor onze excuses!

Mainnet wordt in 2021 gelanceerd

Volgens de belangrijkste ontwikkelaar van MimbleWimble, David Burkett, is de code voor het protocol te vinden op Github. Daarom kan elke ontwikkelaar die geïnteresseerd is in het checken en uitvoeren van een testnet-node, dit doen.

Dhr. Burkett legde ook uit dat zijn belangrijkste focus nu was om MimbleWimble op het testnet toegankelijker te maken voor reguliere Litecoin-gebruikers om het ook te testen. Dit omvat “het verbeteren van de geautomatiseerde builds, betere documentatie en het beginnen met het opbouwen van wallet-ondersteuning”.

Hij gaf ook 2021 als een ruwe tijdlijn voor de volledige activering van MimbleWimble op het Litecoin-netwerk. Hieronder staat een verklaring van David Burkett die verder ingaat op de toekomst van Litecoins MimbleWimble.

“Op dit moment zijn er een aantal gebieden in de code die kwetsbaar zijn of niet de nodige validatie rond randgevallen hebben, dus ik zal deze maand ook wat tijd nemen om de code te verstevigen en eventuele resterende consensusregels die we hebben gemist te valideren.

Zodra ik er zeker van ben dat alles naar behoren werkt, ga ik op zoek naar manieren om het testnet te doorbreken, om ervoor te zorgen dat we eventuele zwakke punten in de beveiliging of stabiliteit vinden en oplossen.

Volgende maand zal ik een gedetailleerd plan delen van al het resterende werk dat nodig is om MWEB (Mimblewimble Extension Block) samen te voegen met de hoofdopslagplaats, zodat miners en node-operators ergens in 2021 kunnen beginnen met signaleren voor activering!”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN