DeFi is nog steeds ondergewaardeerd, aldus analisten

Wat ICO’s voor de crypto-markt in 2017 waren, is DeFi voor de crypto-markt in 2020. De ‘hype’ omtrent gedecentraliseerde finance is de laatste tijd hard gegaan, maar lijkt nu weer wat bekoeld te zijn. Zo heeft de gehele DeFi-markt onlangs een correctie van 20-30% gezien ten opzichte van de recente hoogtepunten. Veel analisten geven aan dat DeFi momenteel nog steeds overgewaardeerd is, echter blijkt uit een recente analyse juist het tegendeel.

DeFi is ondergewaardeerd

Volgens een analyse gedeeld door Jeff Dorman, een Wall Street-investeerder die CIO van Arca werd, gaf aan dat DeFi-munten, vergeleken met waar ze vorige maand stonden, extreem ondergewaardeerd zijn. Zo bleek dat, hoewel de meeste DeFi-munten zoals Maker’s MKR, Aave’s LEND, Curve’s CRV en andere de afgelopen maand met 20-50 procent zijn gedaald, de inkomsten die deze protocollen genereren met tientallen tot honderden procent zijn gestegen. Hierdoor ziet Dorman deze divergentie als een potentiële kans voor waardebeleggers op de lange termijn in de crypto-ruimte:

“Niet alle tokens zijn gelijk gemaakt. Sommige bouwen geen economische waarde op, ongeacht de inkomsten, terwijl andere direct waarde opbouwen wanneer de inkomsten toenemen. Dit is een perfecte opzet voor waardebeleggers; de sector dumpt collectief, maar er zullen op de lange termijn winnaars en verliezers zijn.”

Parabolische groei kan zich later weer herpakken

Hoewel DeFi-munten relatief ondergewaardeerd kunnen zijn tot waar ze vorige maand waren, betekent dat niet dat hun parabolische stijging nu zal doorgaan. Zo zei Andrew Kang – de oprichter van, het op DeFi-gericht, cryptofonds Mechanism Capital – dat de kans groot is dat dit segment van de markt een periode van consolidatie ingaat.

“Dus wat gebeurt er in de komende periode? Waarschijnlijk wat consolidatie en range trading (index +/- 30%) gedurende een paar weken, aangezien overbelichte spelers hun evenwicht blijven herstellen en er wat nieuwe fondsen binnenstromen bij het kopen van deze geherwaardeerde activa.”

Kang merkte echter op dat de volgende groeifase waarschijnlijk nadert. Hij haalde het feit aan dat “de innovatie en het tempo van de ontwikkeling zich in een zinderend tempo voortzetten”, terwijl er grote hoeveelheden kapitaal de ruimte binnenkomen via nieuwe fondsen of door nieuwe investeerders die zich gaan bezighouden met Ethereum en DeFi.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!