China blijft voorloper als het gaat om blockchain-technologie

Zoals jullie wellicht al weten, is China de afgelopen tijd druk bezig geweest met blockchain-technologie. Zo hebben wij op onze website al meerdere berichten geschreven over de ontwikkelingen in het land op het gebied van blockchain. Er is echter nu nieuws naar buiten gebracht dat deze vermoedens ondersteunt.

Het is namelijk duidelijk geworden dat het aantal blockchain-patentaanvragen in het land enorm gestegen is. Momenteel bezit het land de meeste wereldwijde blockchain-patentaanvragen die sinds dit jaar zijn ingediend.

Blockchain-patenten in China blijven toenemen

Volgens de informatie die gedeeld werd door een Engelstalig Chinees nieuwsplatform, People’s Daily Online, zijn er tot nu toe in 2020 ruim 4.400 blockchain-patentaanvragen in China aangevraagd. De informatie is in overeenstemming met het 2020 Blockchain Industry Development Report dat maandag is uitgegeven op de Chinese International Blockchain Technology and Application Conference.

Dit betekent dat China tot nu toe goed is voor de helft van de totale blockchain-patentaanvragen over de hele wereld. Zo werd eerder ook al duidelijk dat de Chinese technologiegigant Alibaba Group het hoogste aantal geregistreerde blockchain-patenten sinds dit jaar heeft ingediend, aldus KISSPatent. Het Chinese bedrijf heeft bijvoorbeeld al tien keer meer blockchain-patentaanvragen ingediend dan de Amerikaanse technologiegigant IBM.

Wereldwijde adoptie van Blockchain

De acceptatie van blockchain is wereldwijd enorm gestegen, vooral in ontwikkelde landen. De technologie heeft kerneigenschappen die zorgen voor decentralisatie, transparantie, onveranderlijkheid en nog veel meer. Deze kenmerken zijn nuttig gebleken in de financiële sector, de traceerbaarheid van de voedselvoorzieningsketen en ook bij de ontwikkeling van zogeheten ‘smart cities’.

De nieuwe generatie informatietechnologieën zoals blockchain, big data, Internet of Things en kunstmatige intelligentie laten nu een trend van wederzijdse integratie zien, die samen dienen als de basis van de digitale economie. Daarnaast wordt blockchain ook gebruikt om onderwijssystemen te verbeteren. Onlangs is KEY Foundation (KF) een samenwerking aangegaan met English Forward (EF) om het, op blockchain-gebaseerde, onderwijsecosysteem in Zuid-Azië te stimuleren, te beginnen met India.

Uiteraard kan dit alles gezien worden als goed nieuws, aangezien dit de adoptie van cryptocurrencies, zoals Bitcoin (BTC), ook ten goede kan komen. Het is echter wel opvallend dat China, wat door velen gezien wordt als een land dat juist geen voorstander van transparantie en decentralisatie zou zijn, druk bezig is met het ontwikkelen van producten/diensten op de blockchain.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!