Verenigd Koninkrijk FCA

Negatief rentetarief in Verenigd Koninkrijk kan goed nieuws zijn voor Bitcoin

Zoals Bloomberg meldde, speelt de centrale bank van Engeland, Bank of England (BoE), met het idee om negatieve rentetarieven in te voeren. Dit houdt in feite in dat je moet gaan betalen om je geld te sparen. En hoewel dit natuurlijk slecht nieuws is voor inwoners van het Verenigd Koninkrijk, kan het wel eens heel goed nieuws betekenen voor Bitcoin (BTC), aangezien spaarders nu op zoek zullen gaan naar nieuwe manieren om rendement te verdienen.

De pond dook vandaag ten opzichte van de belangrijkste valuta, toen beleidsmakers verder bevestigden dat ze hadden gestemd om de rente voorlopig op 0,1% te houden. In reactie hierop haalden Bitcoin-voorstanders onmiddellijk de problemen van de BoE aan en voerden aan dat een dergelijk beleid eenvoudig de reputatie van de fiat-valuta en zijn eigen positie ondermijnde.

Cryptocurrency-gemeenschap reageerde op het nieuws

Een aantal andere bekende figuren in de crypto-markt besloten ook te reageren op het nieuws, en zeiden het volgende:

Tyler Winklevoss:

“Wauw, de Bank of England bespreekt negatieve rentetarieven. Als ze dit aannemen, betalen ze je om te lenen. Je zou geen betere reclame kunnen krijgen voor Bitcoin, maar je kunt hun geld pakken en long gaan op Bitcoin.”

Veteraanhandelaar Tone Vays had vergelijkbare gedachten:

“Ik denk niet dat een bank je zou betalen om te lenen, maar ze zullen het je wel in rekening brengen om je geld bij de bank op te slaan / te sparen, wat wil een Bitcoin Hodler nog meer! Bedankt Bank of England, u helpt de acceptatie van BTC te stimuleren.”

Bitcoin als waardeopslag

Het nieuws is vooral opvallend omdat de BoE een maand geleden nog had gezegd dat negatieve rentetarieven “schadelijk” zouden zijn voor het VK. En hoewel de Europese Centrale Bank, oftewel de ECB, al sinds 2016 negatieve rentetarieven hanteert, zou een dergelijke stap een historische primeur zijn voor het VK.

Door dit soort maatregelen wordt een steeds vaker gesproken over het feit dat Bitcoin in toenemende mate zal functioneren als een hedge tegen fiat-valuta’s. Zo gaf Max Keiser onlangs nog aan dat investeerders zich zouden wenden tot waardeopslagmiddelen in het geval van fiat mislukking. De Bitcoin-bull zei dat de markt voor goud niet zou voldoen aan de honger van investeerders, wat zou leiden tot een aanzienlijke overloop naar BTC en andere cryptocurrencies.

Keiser vervolgde en zei dat zelfs centrale banken zich zouden wenden tot Bitcoin en soevereine vermogensfondsen als toevluchtsoord. Hij gaf aan dat centrale banken de bewezen beveiliging van Bitcoin en het ‘99,9% fail-proof’-ontwerp zouden gaan erkennen als een aantrekkelijk alternatief voor fiat.

“Je zult zien dat landen Bitcoin beginnen te verzamelen en ook beginnen met minen van Bitcoin, en dan zullen ze het geld gaan subsidiëren, wat ze normaal gesproken in de energie-industrie zouden subsidiëren, in de Bitcoin-mining-markt. Dus dan gaat het spel pas echt beginnen.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN