CEO Ripple bekritiseert nieuw wetsvoorstel India

Zoals eerder aangegeven is de Indiase regering van plan om cryptocurrencies in het land te verbieden. In een flinke aanval op de regering gaf Ripple CEO Brad Garlinghouse aan dat het besluit om cryptohandel te verbieden de ontluikende crypto-industrie zal verlammen en dat dit geen goede ontwikkeling zal zijn voor het land zelf.

India wil cryptocurrencies wederom verbieden

Bronnen die bekend waren met de kwestie vertelden de publicatie dat India geïnteresseerd is in het verkennen van blockchain-technologie, maar dat het tegen cryptocurrency-handel is. Volgens anonieme bronnen zal het federale kabinet van India een wetsvoorstel bespreken dat crypto verbiedt. Het wetsvoorstel zal vervolgens naar de Tweede Kamer worden gestuurd.

Met de al strenge regelgeving van kracht, is dit niet de eerste keer dat India van plan is om digitale activa in het land te verbieden. Ondanks dat cryptocurrency steeds populairder wordt in India, loopt de industrie nog steeds constant gevaar.

Wellicht kan je het jezelf nog herinneren dat de Reserve Bank of India (RBI) in 2018 een verbod ingevoerd had dat commerciële banken verbood om cryptocurrency-bedrijven te bedienen. In wat een enorme prestatie was, verwierp het Hooggerechtshof van het land het verbod dat in maart van dit jaar door de centrale bank was opgelegd.

Het handelsvolume op lokale beurzen steeg enorm na de monumentale uitspraak van het Hooggerechtshof. Het nieuw voorgestelde wetsvoorstel zou echter problemen kunnen opleveren voor de crypto-industrie die de afgelopen maanden floreerde.

Brad Garlinghouse is kritisch op de Indiase regering

In een tweet op woensdag gaf Ripple CEO Brad Garlinghouse zijn mening over het besluit van India om de handel in cryptocurrencies te verbieden. Garlinghouse merkte op dat hij behoorlijk teleurgesteld is over de besluiteloosheid van het land met crypto, aangezien het de industrie verlamd.

Hij ging verder met te suggereren dat cryptocurrency erg cruciaal zou zijn voor het bedienen van het grote aantal inwoners van India dat momenteel geen gebruik van bankdiensten maakt.

Op dit moment zijn er ongeveer 190 miljoen volwassenen zonder bankrekening in India. Het land komt op de tweede plaats na China. En met ’s werelds grootste overmakingsmarkt heeft crypto het potentieel om financieel uitgesloten individuen in de regio te versterken. De nieuwe wet zou hierdoor een flinke streep door deze rekening zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!