India cryptocurrency-verbod

Hooggerechtshof van India heft cryptocurrency-verbod

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Het Hooggerechtshof van India heeft het controversiële verbod van de Reserve Bank of India (RBI) op banken, die met crypto-gerelateerde bedrijven zaken deden, opgeheven.

Het Hooggerechtshof, vertegenwoordigd door Rohinton Nariman, S Ravindra Bhat en V Ramasubramanian, hebben eerder vandaag (op 4 maart) uitspraak gedaan, meldde nieuwssite Live Law.

Een grote doorbraak

De centrale bank van India, RBI, had al in april 2018 een algemeen verbod opgelegd op de omgang van banken met crypto-bedrijven, die in juli van dat jaar van kracht ging.

Na zowel openbare als door de industrie geleide petities, werd er een zaak waarin uitdagingen tegen de centrale bank werden gecombineerd, door de Internet & Mobile Association of India (IAMAI), voor het Hooggerechtshof gebracht. De hoorzittingen voor de uitdaging werden gehouden over een periode van twee weken in januari van dit jaar.

IAMAI is een brancheorganisatie zonder winstoogmerk wiens mandaat is om overheden aan te spreken namens consumenten, aandeelhouders en investeerders in de internetindustrie. Leden omvatten Yahoo! India, Apple, eBay, Unocoin en Etsy.

Live Law meldt dat de rechters oordeelden dat de actie van het RBI “onevenredig” was. Belangrijke argumenten in de zaak waren de bewering van de centrale bank dat cryptocurrency een digitaal betaalmiddel is en dat de instelling bij wet ‘bevoegd was’.

Dit werd tegengegaan door IAMAI-raadsman Ashim Sood, die beweerde dat ze kunnen schommelen tussen het dienen als handelswaar of waardeopslag en als ruilmiddel. Sood voerde aan dat RBI niet de jurisdictie had om financiële bedrijven te verbieden diensten te verlenen aan crypto-gerelateerde bedrijven.

En wat nu?

Nu de rechtbank uitspraak doet over de historische RBI-zaak, lijkt het wettelijke en regelgevende klimaat voor cryptocurrencies in India nu voor een laatste hindernis te staan. In het najaar van 2019 heeft de Indiase regering ervoor gekozen om de invoering van een wetsontwerp voor een potentieel verbod op cryptocurrency voor het parlement uit te stellen.

Het wetsvoorstel, getiteld “Banning of Cryptocurrency & Regulation of Official Digital Currencies”, was naar verluidt niet alleen bedoeld om een ​​volledig verbod op het gebruik van crypto in India op te leggen, maar ook om de basis te leggen voor een door de staat gesteunde ‘Digital Rupee’, uitgegeven door de Reserve Bank of India.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN