Bitcoin koers

Bitcoin koers: welke kant gaan we op?

De Bitcoin (BTC) koers overschreed op 1 september weer de $12.000, maar daalde kort daarna weer snel naar beneden. Toch was het gisteren even schrikken geblazen toen de koers richting de $11.000 daalde. Handelaren beschouwen $11.000 namelijk over het algemeen als een belangrijk niveau en houden dit niveau nauwlettend in de gaten.

In een tweet op 2 september vertelde PlanB, maker van de stock-to-flow (S2F) BTC-prijsmodellen, investeerders om geduldig te zijn als het gaat om een Bitcoin prijsstijging.

“Herinnering: we zijn nog vroeg, slechts 4 maanden na de halvering van #Bitcoin 2020, mooi tussen de paden van 2012 en 2016,” merkte PlanB op.

Een bijbehorende vergelijkende prijsindexgrafiek laat zien dat Bitcoin in 2020 een soortgelijke pad bewandeld als die van 2012 en 2016.

Bron: Twitter

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting. Klik hier!)

Analist: BTC koers boven de $10.900 is veilig

Gisteren plaatstem wij een analyse waarin Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) in gesprek met ons aangaf, dat we na de aanzienlijke dump van vanmiddag onder de EMA 50,100 en 200 gevallen. Verder merkte hij op dat de EMA-200 het goed had gehouden sinds het begin van de stijging in eind juli. Hij zei het volgende:

“Wat verder opvalt is dat we rond de $11.100 zijn tegengehouden en dat deze zone ook eerder als support heeft gediend (zie de eerdere wickjes). Dit is dan ook de zone die we nu strak in de gaten houden. Het kan zijn dat we eronder vallen maar zolang we boven de $10.900 blijven, zijn wij i.i.g. nog bullish voor de short-term.”

Bron: Tradingview

Bitcoin koers richting $41.000

Afgelopen weekend kwam er een andere grafiek met een bullish vooruitzicht voor de Bitcoin koers. Data-analysehulpmiddel Ecoinometrics voorspelde een prijsdoel van $41.000 voor het einde van dit jaar. Deze voorspelling deden ze met de halvering van mei als uitgangspunt. Het bedrijf zei het volgende op Twitter:

“Ziet er solide uit, eraan toevoegend dat de Bitcoin koers $100.000 tegen 18 april 2021 zou moeten behalen.”

Bron: Twitter

De Bitcoin koers doel van $100.000 is samengesteld op basis van gemiddelde groei na eerdere halveringen van Bitcoin.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN