Bitcoin computerspel

Bitcoin prijs crasht, maar analisten blijven vooralsnog positief

De Bitcoin (BTC) prijs heeft vandaag rake klappen gehad en daalde vandaag in één uur tijd met meer dan $800 dollar. Om 12:00 uur werd de daling ingezet en de Bitcoin prijs daalde naar $11.160 op Binance.

Bron: Binance

(Maak een account aan op de grootste cryptocurrency exchange Binance en ontvang 10% handelskorting. Klik hier!)

Bitcoin prijs moet boven de $11.700 sluiten

Verschillende handelaren voorspelden eerder al dat het mogelijk is dat de Bitcoin koers kan dalen tot het support gebied van $11.000. Echter is het wel uitkijken voor de koers, want een daling richting $10.500 zou de kans op een bearish trend vergroten. Het is dus belangrijk dat de Bitcoin prijs boven de $11.000 blijft bewegen. Handelaren beschouwen $11.000 over het algemeen als een belangrijk niveau. Mocht de Bitcoin prijs boven de $11.700 blijven bewegen, dan zeggen traders dat de kans op een prijsrally wordt vergroot.

Bitcoin handelaar DonAlt gaf aan dat de trend van Bitcoin onzeker blijft. De koningsmunt zou namelijk boven $11.700 of onder $11.000 moeten sluiten om duidelijkheid te geven over een bearish of bullish scenario:

“De bulls hebben nog niets verloren, dichtbij $11.770 en ik zou verwachten dat we ‘moon’ gaan. Sluiten we vandaag lager, dan wordt het zeer aantrekkelijk om in dat gebied van $11.700 te verkopen. Als we $11k verliezen is het macro-pullback-tijd, zolang we dat vasthouden, gaan we ervan uit dat we verder omhoog gaan”.

Bron: Twitter

Benelux Crypto

Daan van Benelux Crypto (klik hier voor zijn Telegram kanaal) gaf in gesprek met ons aan dat we na de aanzienlijke dump van vanmiddag onder de EMA 50,100 en 200 gevallen. Hij gaf aan dat de EMA-200 het goed had gehouden sinds het begin van de stijging van eind juli. Verder merkte Daan op dat we daar nu voor het eerst, sinds eind juli, een 4hr close onder hebben gemaakt.

Verder voegde hij er nog het volgende aan toe:

“Wat verder opvalt is dat we rond de $11.100 zijn tegengehouden en dat deze zone ook eerder als support heeft gediend (zie de eerdere wickjes). Dit is dan ook de zone die we nu strak in de gaten houden. Het kan zijn dat we eronder vallen maar zolang we boven de $10.900 blijven, zijn wij i.i.g. nog bullish voor de short-term.”

Bron: Tradingview

$10.600 belangrijke support

Cryptocurrency handelaar SalsaTekila gaf ook aan dat $10.600 een belangrijke support is voor de Bitcoin prijs. Zolang de koningsmunt deze support behoudt dan is dit belangrijk voor de voortzetting van een bullish trend. De handelaar zei het volgende:

“Voor mij is $10.600 gebied de belangrijkste support voor de voortzetting van een Bitcoin bull-market.”

Bron: Twitter

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN