Filmfestival blockchain

Zuid-Koreaans filmfestival gaat blockchain inzetten

Blockchain en Zuid-Korea gaan hand-in-hand. Zo is eerder deze week al duidelijk geworden dat de inwoners van het land binnenkort bankrekeningen kunnen gaan openen via een, door blockchain aangedreven, KYC-applicatie.

Het is echter zo dat het land bezig blijft met het zoeken naar manieren om de ontluikende technologie in te zetten en dat lukt ze vrij aardig. Het is namelijk vandaag duidelijk geworden dat het land de technologie gaat inzetten bij een filmfestival, georganiseerd door de Gyeonggi Film School.

Volgens Fn News kan het publiek van het festival elke film in realtime beoordelen in ruil door middel van verschillende tokens. Deelnemers kunnen ook op andere manieren bijdragen, bijvoorbeeld door ondertitels in een vreemde taal te leveren voor verschillende films, in ruil voor beloningen in de vorm van tokens.

Het online festival, dat is ontwikkeld als reactie op de COVID-19-pandemie en in samenwerking met MovieBloc, is misschien wel het eerste in zijn soort en zou een voorbeeld kunnen zijn voor toekomstige festivals in het post-coronavirus-tijdperk. Kang Yeon-kyung, CEO van MovieBloc, gaf aan dat hij hoopt dat dit nieuwe model geïmplementeerd kan worden in meerdere binnenlandse en internationale filmfestivals.

MovieBloc is een, op blockchain gebaseerd, filmplatform, waarbij gebruikers via het platform films kunnen bekijken die prijzen hebben gewonnen tijdens filmfestivals. Deze films zouden normaal gesproken moeilijk toegankelijk zijn voor het ‘gewone’ publiek.

Tevens kunnen gebruikers beloningen ontvangen met MovieBloc (MBL) -tokens op basis van verschillende activiteiten, zoals het schrijven van ondertitels, recensies en ratings.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN