Cryptocurrency

Zuid-Koreanen kunnen binnenkort bankrekeningen openen via blockchain applicatie van ICON

Het is binnenkort mogelijk voor inwoners van Zuid-Korea om op afstand bankrekeningen te openen doormiddel van KYC-verificatie via de ICON-blockchain. Dit volgens een aankondiging die gisteren gedeeld werd.

Het nieuwe systeem is ontstaan door een samenwerking tussen de Shinhan Bank, de op één na grootste commerciële bank van Korea, en ICONLOOP, de technologietak van het Zuid-Koreaanse blockchain-netwerk ICON (ICX).

Zzeung mobiele applicatie

Het persbericht geeft aan dat het systeem klanten in staat stelt om de op blockchain gebaseerde gedecentraliseerde identiteit (DID) -technologie van de Zzeung mobiele app te gebruiken om bankrekeningen te openen.

Zodra klanten hun identiteit verifiëren met behulp van de Zzeung-app, zal Shinhan hun informatie verifiëren en een nalevingscertificaat uitgeven, dat kan worden gebruikt om wachtwoordwijzigingen aan te vragen.

Zzeung is de enige mobiele app die is goedgekeurd door de Financial Services Commission. ICONLOOP-CEO, Jong-hyup Kim, zei het volgende hierover:

“De uitgifte van KYC-conformiteitscertificering bij Shinhan Bank is van groot belang omdat het de eerste commercialisering is van DID-diensten die in de financiële sector in Korea zal worden gebruikt.”

Uitbreiden naar meerdere industrieën

Volgens de aankondiging zullen NH Nonghyup Bank en IBK Industrial Bank ook Zzeung gebruiken voor KYC-nalevingscertificeringen in 2020. ICONLOOP zei verder dat het van plan is om de service van de app uit te breiden om verschillende vormen van identiteitsverificatie te bieden, zoals bezoekersauthenticatie en kwalificatieauthenticatie:

“In de toekomst zullen we Zzeung uitbreiden naar alle industrieën, buiten de financiële sector, die identiteitsverificatie vereisen, zodat meer gebruikers het gemak van DID-technologie kunnen ervaren.”

Hoewel dit misschien de eerste DID-uitrol van het blockchain-bedrijf in de financiële sector is, is het in Zuid-Korea al gebruikt voor het traceren van contacten in verband met het coronavirus. Jeju-eiland, één van de meest populaire toeristische bestemmingen voor Koreanen, vereist nu dat bezoekers de Zzeung-app gebruiken om bij te houden waar ze het eiland bezoeken en of ze voldoende afstand tussen elkaar bewaren, om zo het risico op verspreiding te verkleinen.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN