NASA investeert in, op blockchain gebaseerde, communicatieoplossing voor quadcoptervloot

Twee Amerikaanse technologiebedrijven bouwen aan een, op blockchain gebaseerde, communicatieoplossing voor NASA die, volgens hen, het potentieel heeft om de de quadcoptervloot van het ruimteagentschap aan te sturen.

Orbit Logic en het Fraunhofer USA Center for Experimental Software Engineering hebben dinsdag $124.800 aan NASA-financiering gewonnen om “Space Communication Reconstruction and Mapping with Blockchain Ledgering” te bouwen, of kortweg SCRAMBL.

Hoewel SCRAMBL nog ver verwijderd is van de officiële lancering, probeert het systeem, zoals beschreven in een korte beschrijving, blockchain te gebruiken om gegevens tussen netwerksatellieten te verspreiden, waardoor hun communicatie-efficiëntie, coördinatie en “algemeen bewustzijn” worden vergroot.

“Lichte en op maat gemaakte” algoritmen zullen communicatiestoringen verhelpen, volgens de SCRAMBL-projectopdracht. Als een node uitvalt, zal de rest zich snel en dynamisch aanpassen.

NASA geeft momenteel miljarden uit aan een octocopter-missie naar Saturnus en een dergelijke flexibiliteit zou van bijzonder nut kunnen zijn voor het ontluikende leger van kleine drones van NASA die in synchroon met elkaar zullen bewegen, aldus het SCRAMBL-projectvoorstel.

Zoals aangegeven door de twee bedrijven, moeten de quadcopterzwermen wendbaar blijven in onherbergzame omgevingen, waar de communicatie moeilijk is, maar operationeel bewustzijn van het grootste belang blijft. Ze vertelden verder aan NASA dat blockchain de sleutel tot succes zou kunnen zijn:

“Het grootboek bevat een inventaris van gevestigde communicatiepaden op basis van, door ruimtevaartuigen gepubliceerde, verbindingsstatusveranderingen, maar wat nog belangrijker is, is dat het gebeurtenissen, toestanden, doelstellingen en plannen zal herbergen, die een Common Relevant Operating Picture (CROP) vormen – de sleutel tot de coördinatie en het algemene bewustzijn van een ruimtevaartnetwerk.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!