Bitcoin moeilijkheidsgraad bereikt nieuw record

De moeilijkheidsgraad van Bitcoin heeft een nieuw record bereikt van 17,3 biljoen na een nieuwe aanpassing, die waarschijnlijk direct in verband staat met het feit dat de Bitcoin koers sinds het begin van de maand boven de $11.000 wist te blijven.

De moeilijkheidsgraad van het Bitcoin-netwerk neemt elke twee weken toe, omdat het een mechanisme is dat is gemaakt om ervoor te zorgen dat blokken in een gestaag tempo worden gedolven, met gemiddeld 10 minuten tussen elk blok. Wanneer de hashrate op het netwerk stijgt worden de blokken sneller gedolven en zal de moeilijkheidsgraad toenemen, maar als de hashrate daalt, neemt de moeilijkheid af.

Volgens CryptoCompare-gegevens is de Bitcoin moeilijkheidsgraad de afgelopen drie jaar gestaag toegenomen, maar werd het geconfronteerd met kleine correcties wanneer de koers van de koningsmunt daalde. Zo kelderde het dit jaar in maart, kort nadat de Bitcoin koers hard daalde vanwege de uitbraak van het coronavirus. Tevens daalde het cijfer in juni nadat Bitcoin het vijfcijferige territorium niet wist te doorbreken.

Eind juli overtrof de prijs van Bitcoin echter de grens van $10.000 en steeg naar $12.000 tegen weerstand. Sindsdien is de koers boven de $11.000 gebleven en hierdoor gokken miners schijnbaar op BTC, aangezien de moeilijkheidgraad toe is blijven nemen.

Bron: CryptoCompare

De hashrate van Bitcoin is ook gestaag toegenomen en ligt nu op hetzelfde niveau als vóór de crash, waarbij de prijs in twee dagen tijd met ongeveer 50% kelderde. Als de hashrate op het netwerk blijft stijgen, kunnen retailminers echter problemen krijgen om te concurreren met grotere operaties.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!