3 redenen waarom er minder Bitcoin op beurzen beschikbaar is

Zoals we eerder al op onze site aangegeven hebben, hebben cryptocurrency-beurzen de afgelopen maanden een enorme uitstroom van Bitcoin (BTC) gezien, wat een ontwikkeling is die door velen wordt gezien als bullish voor de koningsmunt. Het is namelijk zo dat een verminderd aanbod op beurzen suggereert dat beleggers van plan zijn om hun Bitcoin voor een langere periode vast te houden.

Daarnaast gaf een bepaalde on-chain analist aan dat een combinatie van angsten rond gecentraliseerde platforms, toegenomen “hodling” -gedrag en de opkomst van gedecentraliseerde financiering de belangrijkste factoren zijn die deze trend voeden. Als dit het geval is, zal de uitstroom van Bitcoin op beurzen mogelijk niet op korte termijn afnemen.

Beleggers hebben hun Bitcoin in hoog tempo van de beurzen gehaald

De overgrote meerderheid van deze Bitcoin wordt waarschijnlijk naar offline opslag gestuurd, wat aangeeft dat beleggers niet geïnteresseerd zijn in het verkopen van hun bezit tegen de huidige prijsniveaus van de cryptocurrency.

Wij plaatsen vorige week al een artikel waarin aangegeven werd dat, volgens de gegevens van Glassnode, de beurzen die het bijhoudt momenteel 2,6 miljoen Bitcoin bevatten. Dit betekent een dieptepunt dat in de afgelopen 21 maanden niet meer gezien is.

Bron: Glassnode

Deze trend is vrij verrassend, aangezien de verkoop via beurzen historisch gezien de neiging heeft om toe te nemen tijdens periodes van stabiliteit of zwakte op de markt.

Dit echter nu niet het geval. Gedurende 2020 heeft de Bitcoin koers een relatief consistente groei gekend, van $7.000 aan het begin van het jaar tot een maximum van $12.400 iets meer dan een week geleden, voordat hij een lichte daling inzette tot zijn huidige prijs van $11.400.

Bron: Glassnode en Philip Swift op Twitter

Zoals te zien is in de bovenstaande grafiek, hebben beleggers gedurende deze periode regelmatig hun Bitcoin van beurzen gehaald. Daarnaast is te zien dat deze trend aan kracht begon te winnen na de meltdown van midden maart.

Dit zijn de factoren achter de groeiende uitstroom op beurzen

Philip Swift, een data-analist, sprak over deze trend terwijl hij verwees naar de data van Glassnode en legde uit dat hij drie belangrijke factoren achter deze trend ziet. Deze factoren zijn onder meer:

  • De BitMEX-liquidatiecascade in maart wakkerde angst aan over gecentraliseerde beurzen.
  • Verhoogde “HODLing” -tarieven vanwege recente prijsactie.
  • DeFi-trend waardoor beleggers hun BTC omzetten in Wrapped Bitcoin (WBTC).

Hij voegde eraan toe dat deze factoren in chronologische volgorde zijn, waarbij elk de vlam heeft aanwakkert die de trend hebben aangedreven.

“Interessant om te zien dat de fondsen op gecentraliseerde beurzen blijven dalen. Waarschijnlijk 3 redenen in chronologische volgorde: 1. Bitmex-incident maakte veel mensen bang over het aanhouden van geld op beurzen 2. Verhoogde HODL-inkomsten vanwege vroege bull-cyclus 3. Rise of DeFi en de DEX’s.”

Wrapped Bitcoin is een ERC-20-token dat 1:1 wordt ondersteund door echte Bitcoin die door een bewaarder wordt bewaard.

Beleggers die Bitcoin willen gebruiken om gebruik te maken van verschillende DeFi-functionaliteiten, hebben hun BTC de afgelopen tijd in een hoog tempo omgezet naar WBTC, mogelijk één van de belangrijkste factoren achter recente uitstroom van Bitcoin op beurzen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!