Crypto jackers

Ruim $13 miljard is verloren gegaan aan crypto-hacks

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De crypto-industrie is sinds 2009 enorm gegroeid. Momenteel is het zelfs zo dat de industrie is uitgegroeid tot een markt met een waarde van meer dan $350 miljard, waarbij talloze cryptocurrencies een dagelijks handelsvolume van miljarden realiseren.

Het is echter zo dat de markt nu ook veel meer interesse aantrekt van criminelen die de industrie blijven plagen en haar reputatie hebben aangetast. Volgens een rapport van blockchain-beveiligingsbedrijf Slowmist is het totale bedrag dat verloren is gegaan aan hackers ongeveer $13,04 miljard.

Het bedrijf verzamelde en analyseerde de gegevens met betrekking tot blockchain-netwerken en cryptocurrencies van het afgelopen decennium, evenals alle daarmee verband houdende gebeurtenissen.

Exchange- en wallet-hacks zijn het meest ‘rendabel’

Aan de hand van dit onderzoek ontdekte het bedrijf dat EOS DApps 115 hacks ondergaan zijn, het hoogste cijfer van elke blockchain. Het verloren geld bij die aanvallen was echter relatief lager in vergelijking met exchange-hacks en wallet-hacks. Zo veroorzaakten de EOS DApp-hacks een verlies van bijna $10 miljoen, en hoewel het geen klein cijfer is, is het bedrag onbeduidend in vergelijking met geld dat verloren is gegaan via wallet- en exchange-hacks.

Exchange-hacks veroorzaakten een verlies van $4,5 miljard, terwijl wallet-hacks resulteerden in $7,1 miljard verlies. Ondertussen veroorzaakten Ethereum DApp- of ERC-20-hacks een verlies van $142 miljoen.

Not your keys, not your coins

Terwijl blockchain-netwerken adverteren op basis van het verstrekken van robuuste zekerheden, kan hetzelfde niet worden gezegd over de oplossingen die erop zijn gebouwd. Van de gedecentraliseerde autonome organisatie (DAO) -hack van Ethereum tot de grote Bitfinex-hack in 2016, hebben crypto-hacks ons eraan herinnerd dat noch exchanges, noch de smart contracts die op het netwerk worden geïmplementeerd, 100 procent veilig zijn.

Daarom is het noodzakelijk om waakzaam te blijven met betrekking tot uw financiën. Er wordt gesuggereerd dat beleggers hun crypto-activa op hardware wallets moeten houden en de seed phrases offline op veilige plaatsen moeten opslaan. Er is zelfs een speciale dag in het leven geroepen om gebruikers hier kenbaar van te maken, genaamd de “Proof of Keys” dag, die elk jaar op 3 januari ‘gevierd’ wordt.

Houden jullie al je cryptocurrencies op een hardware wallet? Laat het ons weten op onze socials!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN