Litecoin Nieuws

Litecoin koers maakt zich klaar voor een stijging?

De activiteit op het Litecoin-netwerk kent een heropleving temidden van een bredere bull-run op de crypto-markt, blijkt uit de on-chain statistieken. Dit is echter niet het enige. Zo groeit het fundamentele sentiment ook op dezelfde manier, vooral nu de MimbleWimble-implementatie voor de deur staat.

Franklyn Richards – de oprichter van de Litecoin Foundation – zei in een tweet dat de netwerkactiviteit van Litecoin blijft stijgen, terwijl de crypto-markt zich voorbereidt op een “uitbraak”.

Eerst de $65 doorbreken

Richards citeerde zijn eerdere marktvooruitzichten uit mei, toen hij verklaarde dat Litecoin een “bovengrens waarde” van $61 en een “ondergrens waarde” van $31 zou zien. De Litecoin koers stond toen op $46 en de voorspellingen werden gedaan met behulp van een trendanalyse van de on-chain data, aldus Richards.

Nu de koers boven de $61 staat, en “precies onder” de grote weerstand van $65, zei Richards dat hij vertrouwen heeft in een “solide uitbraak naar boven”. Recente marktomstandigheden – die Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH) hebben gezien, waardoor ze met minimaal 30 procent gestegen zijn – help dit sentiment te versterken, merkte hij op.

Richards zei dat de transactie / prijsverhouding – die activaprijzen koppelt op basis van onderliggende transacties – aangeeft dat het netwerk “ondergewaardeerd” is. Hij merkte op dat de dagelijkse netwerktransacties waren gestegen van “20.000 / dag naar 45.000+ / dag, een drastische stijging die ons de onder-, midden- en bovengrenzen geven van respectievelijk $52,5, $75 en $97,5.”

Hij voegde toe:

“We hebben sinds begin 2018 geen aanhoudend netwerkgebruik op dit niveau meer gezien. Het belangrijkste verschil was dat de toenmalige prijs ongelooflijk overgewaardeerd werd volgens de TX / prijsverhouding, wat waarschijnlijk aangeeft dat het netwerk 3 jaar later voldoende volwassen is geworden om deze prijzen vast te houden.”

Transacties kunnen echter hoger worden gespamd, wat duidt op een gebrekkige statistiek. Maar aangezien de activiteit op Litecoin “aanhoudt en gestaag groeit”, is er geen onmiddellijke “reden tot bezorgdheid”, zei Richards.

Hij eindigde met aangeven dat Litecoin te maken heeft met twee grote weerstandsniveaus van $81 en $140, en dat het “op schema ligt om de drievoudige cijfers nog een keer te bekijken”, als de huidige markttrends aanhouden.

MimbleWimble op schema voor de lancering in september

De langverwachte MimbleWimble-implementatie van Litecoin blijft ook op schema liggen voor een uitrol in september 2020. De upgrade is bedoeld om een ​​privacyprotocol toe te voegen, dat bekend staat als Mimblewimble, dat de identiteit van houders van afzenders en ontvangers van Litecoin-tokens moet beschermen en tegelijkertijd de verwerkingscapaciteit van het netwerk moet verbeteren. Het testnet van Mimblewimble, dat nu bijna een jaar in de maak is, staat zoals gezegd gepland voor implementatie aan het einde van het tweede kwartaal.

Litecoin-ondersteuners hopen dat de extra privacymogelijkheden van de token van de Mimblewimble-upgrade gebruikers zullen aantrekken die anders zouden neigen naar bestaande privacymunten, zoals Monero (XMR) en Zcash (ZEC).

Eerder deze maand zei de hoofdontwikkelaar David Burkett dat het team verschillende ontwerpwijzigingen heeft aangebracht en de code heeft “opgeschoond” om een ​​eindproduct van de hoogste kwaliteit te bouwen.

Matthew Dibb, mede-oprichter van Stack, een aanbieder van cryptocurrency-trackers en indexfutures, zei het volgende:

“De aanstaande Mimblewimble-upgrade van Litecoin heeft geleid tot een piek in transacties en actieve adressen.”

Ondertussen liep het aantal actieve adressen van Litecoin deze maand zelfs voor op Bitcoin SV en Bitcoin Cash, de twee controversiële Bitcoin-forks. David Schwartz tweette het volgende:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN