PrimeBit

PrimeBit review – peer to peer trading met de hoogste hefboom

PrimeBit is een relatief nieuwe speler op de markt van de contracts exchanges. Geregistreerd in het Caraïbische St Vincent en de Grenadines weet deze new-kid-on-the-block zich op verschillende manieren te onderscheiden van de concurrentie. Dat is nodig want in deze tijden is de concurrentie enorm en het lijkt PrimeBit nog goed te lukken ook!

Snelle en anonieme registratie want niet gereguleerd

PrimeBit is sinds vorig jaar april actief en nog echt een jonkie. Zoals het een echte jongeling betaamt, kun je je snel aanmelden. Meer dan een e-mailadres en een keer klikken in een bevestigingsmail is er niet nodig om voor jezelf een account aan te maken en van start te kunnen gaan. PrimeBit is geen, door een grote financiële waakhond, gereguleerd platform en hoeft jouw persoonlijke gegevens dus niet te kennen. Dat wil jammer genoeg ook zeggen dat als je een inwoner bent van de VS, of een ander land met strengere regels wat betreft het handelen in crypto-producten, je in principe niet zal mogen handelen op hun platform.

Gelukkig zijn wij Nederlanders en Belgen bij de gelukkigen en hadden we onze account binnen een handomdraai aangemaakt.

Peer-to-peer traden van cryptoderivaten

PrimeBit onderscheidt zich ten eerste vanwege het feit dat ze een platform voor cryptoderivaten zijn. Dat wil dus zoveel zeggen dat je er geen zuivere Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) of andere coins kan aankopen. Wat je er aankoopt zijn afgeleide contracten of derivaten van deze coins, ook wel contracts genoemd. Bitcoin, Ethereum of Litecoin zijn in dit geval het onderliggende pand voor die contracten.

Het grote verschil met platformen zoals Bitmex is dat PrimeBit een peer-to-peer (P2P) platform is. In tegenstelling tot die andere spelers, die als middenman fungeren en zo hun boontje per trade opstrijken. PrimeBit biedt enkel het platform aan de verschillende personen die rechtstreeks met elkaar de contracten kopen of verkopen.

Waarom is dat P2P traden dan beter…

Omdat er in de wereld van contracts traden, zowel in crypto als in regulieren markten wel al vaker wat te doen is geweest over de rol van de exchange. Er zijn zo al verschillende voorbeelden geweest van exchanges op de reguliere financiële markten die het spel van vraag en aanbod manipuleerden om het voordeel in hun eigen voordeel te doen draaien. Wanneer de exchange die rol niet meer opneemt, maar louter die van platformbeheerder, dan kunnen die problemen zich niet voordoen en dat kan alleen maar in het voordeel van de gebruikers (de handelaren) zijn.

De hoogste hefboom in cryptoland

Het handelen met contracten of derivaten geeft de mogelijkheid om te handelen met een bepaalde hefboom of leverage. In de cryptowereld zijn er zo verschillende platformen die de mogelijkheid aanbieden om een tot 100x hefboom te gebruiken op de contracten die je koopt en verkoopt. PrimeBit gaat nog een extra stapje verder en biedt momenteel de hoogst mogelijke leverage of hefboom aan die er in cryptoland te vinden is, n.l een 200x hefboom. Dat wil niet meer of minder zeggen dan wat er staat. Je kan een positie innemen die 200x hoger ligt dan wat je zelf kan inleggen. Kan je verkopen met winst dan haal je dus ook een enorm veelvoud binnen van wat je ooit voor mogelijk had kunnen houden. Stel dus dat je 1 BTC naar je wallet bij PrimeBit hebt overgemaakt, dan kan je daarmee een contract aankopen dat je tot 200x meer blootstelt aan de onderliggende coin. Praktisch werkt het zo: Je legt 1 BTC in als deposit en kan met een hefboom van 200 dus een contract van 200 BTC aankopen. Stel dat de waarde stijgt met 0,5% of 1 BTC dan verdien je ook zoveel als je verkoopt, min de kosten die daarbij horen natuurlijk. Daalt de waarde met 0,5% dan ben je in principe 1BTC of je gehele inleg kwijt.

PrimeBit staat voor korte termijn garant voor jou als handelaar om te handelen met een veel hogere blootstelling dan je eigenlijk zelf bij hen hebt gedeponeerd. Dat in ruil voor fees of kosten die je per trade maakt, de zogenaamde maker en taker fees.

  • BTC/USD – Maker Fee -0.025% – Taker Fee 0.075%
  • ETH/USD – Maker Fee -0.025% – Taker Fee 0.075%
  • LTC/USD – Maker Fee -0.025% – Taker Fee 0.075%

Handelen met zo’n hefboom en met deze cryptoderivaten kan dus erg lucratief worden, maar die slinger kan natuurlijk ook in de tegenovergestelde richting zwaaien. Wees dus altijd voorzichtig en leer jezelf bij wat betreft de producten die je gaat verhandelen en de risico’s die je daarbij zal nemen!

Traden in de Web Trader of MetaTrader 5 MT5

Voor traders met meer ervaring in andere markten, vooral dan derivaten, zal deze naam niet onbekend klinken. MetaTrader 5 en al zeker zijn voorganger de MT4 is een standaard in de financiële wereld en wordt naar verluidt door de helft van alle brokers wereldwijd gebruikt.

Het kan natuurlijk ook “gewoon” in je favoriete browser. En die hoeft helemaal niet onder te doen voor de MetaTrader of andere exchanges die je misschien al wel gewoon gewend bent.

Demo accounts

Voor wie nieuw in de cryptoderivaten wereld is en wat wil oefenen, is er voor zowel de BTC als USDT markt en contracten een demo account. Hier kun je in het wilde weg en zonder enig risico oefenen met het verhandelen van je eerste contracts in de grote drie crypto’s.

Directe deposit en snelle withdrawal

Storten bij PrimeBit kan met Bitcoin of tether. En dat gaat snel want ze stellen dat, wat Bitcoin betreft, er maar één node confirmatie nodig is alvorens je bevestiging hebt van je storting. Je betaalt voor stortingen géén fees en er is geen minimum hoeveelheid. Wat opnames betreft is er wat BTC betreft geen maximumhoeveelheid en betaal je een 0.0001 BTC fee. Qua snelheid beweren ze ook de snelste te zijn. De helpfunctie op de website spreekt van 3 momenten per dag dat de withdrawals behandeld worden.

Affiliate programma

PrimeBit heeft het voorbije jaar veel ingezet op het veroveren van terrein in de cryptobeurzen wereld. Ze doen dat onder andere door een uitgebreid affiliates of commissie programma. Wanneer je registreert krijg je een persoonlijke affiliate link die je kan delen met je netwerk. Daar kan je dan een mooie commissie mee verdienen. Per trader die zich heeft geregistreerd via jouw affiliate link en aan actieve trading doet, verdien je commissie per taker fee. En dat tot wel 20% van dat bedrag. Doen jou affiliates hetzelfde en brengen zij ook nieuwe traders aan, dan krijg je daar nog een bijkomende 5% commissie op. En het gaat zelfs nog verder dan dat. Want in het aparte affiliates dashboard kan je je eigen custom marketingcampagnes opstarten. Maak klikbare banners met je eigen affiliate link en plaats ze op je website of deel ze via je sociale media kanalen. Op het dashboard kan je dan op een heel overzichtelijke en grafische manier volgen hoeveel jouw werk je al heeft opgebracht.

Conclusie

Dat PrimeBit een platform is dat voor- en nadelen heeft, staat buiten kijf. Ongereguleerd en dus misschien minder betrouwbaar, maar dus ook geen KYC. Erg handig als je als handelaar anoniem wil blijven. Beperkt in het aanbod van verschillende crypto’s maar wel de mogelijkheid tot hoogste leverage of hefboom in de space. Er valt veel te zeggen voor en ook wel wat te zeggen tegen, maar de vraag moet vooral ten eerste zijn of je wel of niet wil handelen met cryptoderivaten. Zoals we al eerder in dit artikel zeiden, is er een significant risico dat ermee gepaard gaat. Weet je echter wat je wil en heb je het risico (en de fondsen!) er voor over, laat je dan vooral gaan. Wij hopen mee met jou op mooie winsten!

Disclaimer: Dit is een betaalde review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN