Bitcoin Nieuws

Verdachten opgepakt in Oekraïne wegens bomdreiging en het eisen van 50 Bitcoin

Twee 60-jarige verdachten zijn in Oekraïne aangehouden door de De Veiligheidsdienst van Oekraïne (SSU). De verdachten dreigden een flatgebouw op te blazen, als er geen 50 Bitcoin (BTC) naar hun wallet-adres zou worden gestuurd. Dit volgens een bericht op de Facebook pagina van SSU.

Bron: Facebook

“In het bijzonder eisten de aanvallers om 50 Bitcoins met een geschatte waarde van $500.000 over te dragen naar een e-wallet met een versleuteld bericht in de vorm van een QR-code.”

Anton Yuriiovych Herashchenko, onderminister bij het Oekraïense ministerie van Binnenlandse Zaken, zei het volgende over de gebeurtenis:

“Ondanks hun hoge leeftijd leerden ze hoe verschillende criminelen crypto gebruiken en hoopten ze straf te vermijden nadat ze geld in een digitale portemonnee hadden gekregen.”

De verdachten waren klaarblijkelijk erg serieus, want op 21 juli brachten de verdachten een bom tot ontploffing in de buurt van een metrostation. Vervolgens belden ze de politie met de melding dat er ook bommen op andere locaties in kiev waren geplaatst, die verband hebben met de explosie bij het metrostation.

Bron: Facebook

De twee verdachten konden, na een grondige analyse van telefoongegevens en straatcamerabeelden, gearresteerd worden door wetshandhaving.

Bitcoin is gewild onder hackers en terroisten

Terroristen en hackers eisen vaker Bitcoin of andere cryptocurrencies in verschillende gevallen als losgeld. Dit komt voornamelijk doordat de transacties anoniem en nauwelijks te traceren zijn. Eerder deze maand vielen hackers het interne netwerk van Telecom, het grootste telecommunicatiebedrijf van Argentinië, aan en werd er $7,5 miljoen in Monero (XMR) geeist. Onlangs zijn ook op Twitter 130 accounts gehackt, waarbij op ieder account een scam werd gepost waarin Bitcoin werd gevraagd.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN