Max Property Group AFM

Max Crowdfund weet eindelijk goedkeuring van de Nederlandse AFM binnen te slepen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Max Property Group (MPG), een Nederlandse vastgoedinvesteringsspecialist die zich tevens is gaan concentreren op blockchain-technologie, heeft eindelijk goedkeuring van de Nederlandse Autoriteit Financiële Markten (AFM) gekregen om Max Crowdfund te lanceren.

Max Crowdfund is een internationaal vastgoedcrowdfundingplatform voor blockchain-technologie waarop door onroerend goed gedekte leningen zullen worden geplaatst. De AFM heeft groen licht gegeven voor het platform, dat gebruik zal maken van de Ardor public blockchain.

Dit zorgde ervoor dat de weg nu vrij is voor MPG en het doel, om een gereguleerd platform voor tokenized real estate backed loans te realiseren, een stuk dichterbij is.

Wat is Max Property Group?

Max Property Group (MPG) is in 2016 opgericht en bestaat uit een groot team van vastgoed professionals met een gecombineerde ervaring van ruim 200 jaar. MPG concentreert zich momenteel op vastgoedfondsen, onroerend goed management, verhuur en verkoop en op een vastgoedacademie. De groep bestaat onder andere uit belastingadviseurs, juridische specialisten en projectontwikkelaars.

MPG heeft in 2016 hun eerste vastgoedfonds opgezet (Max Property Fund I) en succesvol afgerond. Vervolgens volgde er nog een fonds in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk.

Het doel van de groep is om vastgoedfondsen beter te structureren en om het crowdfundingplatform uit te breiden, door gebruik te maken van blockchain-technologie, zodat gebruikers gemakkelijk toegang kunnen verkrijgen tot propertybacked beleggingsproducten en kunnen deelnemen aan peer-to-peer handel.

Max Crowdfund

Max Crowdfund is een internationaal crowdfundingplatform voor onroerend goed, waarmee ontwikkelaars en investeerders geld van het publiek kunnen ophalen via leningen. Het crowdfundingplatform van MPG zal gekwalificeerde nationale en internationale investeringsmogelijkheden voor onroerend goed beschikbaar maken voor een wereldwijd publiek. Met meer dan 70.000 geregistreerde gebruikers op Max Crowdfund, zal het platform worden gelanceerd met een sterke basis van investeerders die interesse hebben in de vastgoedmarkt van momenteel $10T, waarvan naar verwachting in 2025 $300 miljard zal worden opgeëist door online platforms.

Het crowdfundingplatform stelt vastgoedbeleggingen voor iedereen beschikbaar, ongeacht vermogen of status. Investeerders kunnen vanaf slechts €100 investeren in onroerend goed, waarbij het hele proces volledig geautomatiseerd en 100% transparant is.

Het ervaren beleggingsteam van MPG zal de nodige zorgvuldigheid in acht nemen vóór de goedkeuring voor notering op Max Crowdfund. Beleggers betalen een eenmalige vergoeding van 0,1% op hun investering en een maandelijkse administratiekosten van 0,1%. De eenmalige kosten van 0,1% worden gebruikt om MPG-tokens te kopen en te verbranden.

Binnen het Max Crowdfund-platform krijgen investeerders het saldo, de portefeuillestatus en de prestaties van hun lopende rekening te zien en ontvangen ze maandelijkse, driemaandelijkse en jaarlijkse investeringsrapporten. Extra investeringen en nieuwe stortingen of opnames kunnen binnen enkele seconden worden gedaan, terwijl de investeringsportefeuille diepgaand is. prestaties en statistieken zijn beschikbaar. De app is beschikbaar voor iOS en Android en geeft particuliere beleggers voor slechts €100 toegang tot de vastgoedmarkt.

Goedkeuring van de Nederlandse AFM

Na goedkeuring van de AFM (goedkeuringsnummer 19000066) gaat Max Property Group nu verder met de uitrol van het platform en worden binnenkort de eerste leningen verstrekt.

Erwin van Kekem, CTO van Max Property Group, zei: het volgende over het nieuws:

“Het is een aantal jaren geleden dat we de ontwikkeling van Max Crowdfund begonnen en het verkrijgen van de goedkeuring van de AFM was een lang proces van 10 maanden, vanwege de blockchain-component, maar we zijn zeer tevreden dat we eindelijk officieel live kunnen gaan.”

Max Crowdfund is het eerste crowdfundingplatform voor onroerend goed op blockchain-technologie dat is goedgekeurd door de AFM en mogelijk de eerste ter wereld. Voor projectontwikkelaars biedt het platform de mogelijkheid om snelle financieringen uit een internationale pool van investeerders te krijgen door geautomatiseerde processen, die de vergoedingen tot een minimum beperken. Investeerders kunnen op zijn beurt genieten van stabiele en consistente rendementen op hun investering.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN