Max Property Group review

Max Property Group inleiding

Max Property Group (MPG) is in 2016 opgericht en bestaat uit een groot team van vastgoed professionals met een gecombineerde ervaring van ruim 200 jaar. MPG concentreert zich momenteel op vastgoedfondsen, onroerend goed management, verhuur en verkoop en op een vastgoedacademie. De groep bestaat onder andere uit belastingadviseurs, juridische specialisten en projectontwikkelaars. MPG heeft in 2016 hun eerste vastgoedfonds opgezet (Max Property Fund I) en succesvol afgerond. Vervolgens volgde er nog een fonds in Duitsland en in het Verenigd Koninkrijk. Het doel van de groep is om vastgoedfondsen beter te structureren en om het crowdfundingplatform uit te breiden, door gebruik te maken van blockchain-technologie, zodat gebruikers gemakkelijk toegang kunnen verkrijgen tot propertybacked beleggingsproducten en kunnen deelnemen aan peer-to-peer handel. MPG heeft vestigingen in 3 van de 4 toplanden van Europa als het gaat om crowdfunding. Daarnaast geven ze aan dat ze hierdoor goed uitgerust zijn om eventuele grensoverschrijdende hindernissen te elimineren. Momenteel is MPG bezig met verschillende fondsen. Één hiervan is Max Property II, ter waarde van €2,5 miljoen. Dit fonds richt zich op het aankopen van huurwoningen in Rotterdam en omstreken en biedt een rendement van 6,25% en een winstdeling van 50%. Het bijzondere aan dit fonds is echter dat het één van de eerste vastgoedfondsen is die via blockchain technologie wordt uitgevoerd. Volgens MPG maakt blockchain-technologie het opzetten van een fonds efficiënter, toegankelijker en transparanter.

Huidige werkwijze is niet efficiënt

Op dit moment gaan veel processen in de vastgoedbranche handmatig en hier komt veel printwerk bij kijken. Als een investeerder wil investeren in een vastgoedfonds, dan dient de klant een KYC procedure doorlopen. Hiermee wordt het risico op zaken, zoals witwassen en de financiering van terroristische organisaties, verkleind. Deze documenten moeten gemaild worden naar de fondsadministrateur en die dient alles te controleren. Dit kost er veel tijd en dus ook geld. Naast deze zaken, is het opzetten van een fonds erg kostbaar. De notarissen, accountants en advocaten dienen op voorhand betaald te worden. Dit zorgt er voor dat de minimale inleg voor een vastgoedfonds op dit moment erg hoog is en hierdoor worden mensen met een kleinere portemonnee uitgesloten. Mocht je toch als investeerder al deze stappen doorlopen hebben, dan is de looptijd vaak 7 tot 10 jaar. Dit zorgt ervoor dat je geld voor deze periode vast zit. Tevens duren de transacties erg lang, omdat er vaak veel belanghebbende zijn. Alle partijen hebben namelijk een stukje informatie tot hun beschikking wat uiteindelijk de puzzel compleet moet maken. Het duurt echter niet alleen lang voordat alle informatie voor handen is, daarnaast is het ook nog eens moeilijk te beoordelen of de informatie die wordt gegeven wel de meest recente en juiste informatie is. Al deze bovenstaande punten kunnen worden opgelost door gebruik te maken van blockchain-technologie.

Wat is MPG?

Met al deze punten is MPG aan de slag gegaan om een vastgoedplatform te creëren op de blockchain. Dit vastgoedplatform biedt de mogelijkheid om op een eenvoudige wijze te kunnen investeren in een vastgoedfonds en is gebouwd op de Ardor blockchain. Op het platform van MPG dien je niet alleen te kunnen investeren, maar je krijgt ook het financiële en technische beheer van al de woningen, die binnen het fonds worden aangekocht, te zien. Dit zorgt er voor dat je als investeerder alle meldingen van reparatieverzoeken, de huurstromen en huurcontracten in een overzicht hebt. Door gebruik te maken van blockchain-technologie, kan er nooit meer fraude gepleegd worden in transacties. Dit omdat de informatie eerst geverifieerd dient te worden door alle deelnemers, voordat het vastgelegd wordt op de blockchain. Elke stakeholder beschikt hierdoor over de meest recente informatie en foutieve informatie wordt direct geëlimineerd. Als koper van vastgoed weet je nu exact wat je koopt en kan je een goede beoordeling maken over de prijs dat een object waard is. Door de besparing op de kosten, kan de inleg voor een fonds aanzienlijk verlaagd worden. In het nieuwe Nederlandse fonds (Max Property Fund II) kan al geïnvesteerd worden vanaf € 1000,-. Er zijn zelfs plannen om dit te verlagen naar € 500,- en wellicht zelfs € 100,-. Dit betekent dat MPG de vastgoedmarkt bereikbaar gaat maken voor een grotere doelgroep.

Het team

Het team van MPG is erg uitgebreid. Naast het directie team, hebben zij nog veel andere teamleden die werkzaam zijn voor het project. Hieronder gaan we dieper in op de ervaring van de directie.

De directie

De CEO is Mark Lloyd. Lloyd heeft erg veel ervaring met het succesvol maken van ondernemingen. Hij heeft, samen met zijn zakenpartner Jackie Reeves, al 6 succesvolle organisaties opgebouwd. Hij heeft onder andere een bedrijf in het Verenigd Koninkrijk dat zich bezighoudt met het zoeken van vastgoed dat onder marktprijs aangeboden wordt. Daarnaast heeft hij een organisatie dat zich bezighoudt met educatie van vastgoedinvesteerders. De CTO, Erwin van Kekem, heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van software. Hij was één van de drijvende krachten achter het bedrijf Collin Crowdfund. Esther Dekker MSC, is aangesteld als de CPO. Esther heeft meer dan 10 jaar ervaring in de vastgoedbranche en heeft verschillende opleidingen gevolgd om haar specialisme te verbeteren. De COO, Anne Visser, heeft veel ervaring in logistiek management. Hij heeft 25 jaar gewerkt bij SWA in Alphen aan de Rijn. Daarnaast is hij al een lange tijd betrokken bij Max Property Group en heeft hij geholpen bij het opzetten van de test case in Rotterdam. Het laatste directielid is Bart de Jonge. Bart is aangesteld als CFO en heeft meer dan 30 jaar ervaring op het gebied van financiën in de vastgoedbranche. Hij heeft daarnaast verschillende diploma’s behaald in Nederland en in het Verenigd Koninkrijk.

Overige teamleden

Als er gekeken wordt naar het complete team, is er duidelijk te zien dat ze veel ervaring hebben in de vastgoedbranche. Wat verder opvalt is dat ze veel business development managers in dienst hebben en dat zij klaar zijn om MPG internationaal te kunnen gaan introduceren. Het enige wat op dit moment negatief opvalt is dat ze weinig ervaring, op het gebied van blockchain-technologie, in huis hebben.

Token informatie

Naam: Max Property Group
Ticker: MPG
Total Supply: 1.000.000.000
Circulating Supply: 33.634.831
Huidige prijs: $ 0,0087
Huidige marketcap: $292.455
Waar te koop: STEX

Functie van de token?

De transacties, diensten en activiteiten op het platform zullen worden betaald in MPG tokens. Het gebruik van MPG tokens garandeert de registratie van de transactie op de Max Property Group blockchain, en dient tegelijkertijd als vergoeding voor de verleende diensten. Dit betekent dat, zonder MPG tokens, gebruikers geen gebruik kunnen maken van de vele functionaliteiten van het platform. Zonder het gebruik van de MPG tokens, zal een gebruiker wel functies kunnen bekijken, zoals assets, goede doelen, koers van de token, referrals, vastgoed, orders, accountinstellingen en hun wallet gegevens ophalen (indien ze hun KYC hebben afgerond). Echter dienen transacties voltooid te moeten worden met MPG tokens. Zonder de token kan je dus geen assets bestellen, stemmen op een goed doel, support ticket sturen, etc. Hier heb je allemaal MPG tokens voor nodig. MPG tokens kunnen aangekocht worden via een exchange of via het MPG platform. Wanneer een gebruiker MPG tokens via het platform koopt, betaald hij/zij een hogere prijs dan op de exchanges (laatste prijs op CoinMarketCap + 0.5%).

Roadmap

Voor meer informatie over de roadmap, bekijk de website van MPG.

Conclusie

Het concept van MPG is erg sterk. De oplossing van MPG op het beschreven probleem, zorgt ervoor dat investeren in vastgoed een stuk toegankelijker wordt voor “kleinere” investeerders. Daarnaast is het een groot voordeel dat er een grote organisatie achter staat. Dit zorgt voor meer vertrouwen naar investeerders toe en daarnaast zal dit ervoor zorgen dat er nieuwe mensen in aanraking komen met cryptocurrencies en blockchain-technologie. Het enige wat echt opvalt is het gebrek aan ervaring in de crypto-markt. Dit kan een gevaar zijn voor het project. Disclaimer: Dit is een review. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht. Ben je benieuwd naar het laatste Crypto Nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!