Bitcoin koers

Bitcoin koers profiteert van onzekerheid op wereldmarkten

Het is niet altijd gemakkelijk om duiding te geven aan de koers van cryptomunten, zoals aan de Bitcoin koers. Daar waar de Bitcoin koers het in maart nog erg lastig had, is het een aantal maanden later heel anders. De komst van het coronavirus in China gaf in eerste instantie vleugels aan Bitcoin. Dat had alles te maken met de onzekerheid op de beurs als gevolg van de zorgen over de economische groei in Azië.

Na de wereldwijde intrede van het coronavirus ging de Bitcoin koers mee onderuit met de aandelenkoersen op de beurs. Investeren in Bitcoin brengt wat dat betreft net als beleggen in aandelen risico’s met zich mee, maar biedt daarentegen ook schitterende kansen om het vermogen te laten groeien. Dit is de afgelopen week maar weer eens duidelijk geworden.

De Bitcoin koers wist de afgelopen week met ruim $2000 te stijgen en bereikte een top van ongeveer $11.250. De prijs van Bitcoin staat op het moment van schrijven op $11.024.

Onrustige markten

De markten zijn op dit moment nog altijd onrustig, waarin ook het conflict tussen Amerika en China een belangrijke rol speelt. Over en weer beschuldigen de landen elkaar van spionage en diefstal van intellectueel eigendom. Tegelijkertijd zijn ze verwikkeld in een langslepend handelsconflict en ruziën ze over mensenrechten, Hongkong en de aanpak van de corona crisis.

Beleggers in aandelen hebben daarom te maken met onzekere tijden. Het is echter de vraag hoe de koers van de Bitcoin zich daarin verder gaat ontwikkelen. Er zijn in tijden van economische neergang altijd veilige havens. Goud is daar één van en wellicht dat deze rol straks ook voor Bitcoin is weggelegd. De cryptomunt heeft de afgelopen maanden wisselende reacties laten zien als gevolg van de onzekerheid op de beurs. Bitcoin lijkt echter nu wel weer een comeback aan het maken te zijn en is zoals gezegd de afgelopen dagen hard gestegen.

Pandemie goede test voor Bitcoin

De pandemie is voor Bitcoin in elk geval een goede test geweest in verhouding tot de ontwikkelingen op de beurs. Het is echter niet zo dat Bitcoin al tot veilige haven voor is uitgegroeid, zoals goud. Hiervoor is de Bitcoin koers momenteel gewoonweg nog te volatiel. Het is echter wel zo dat veel beleggers in deze tijd op zoek zijn naar meer risicovolle beleggingsproducten om alsnog winst te maken. Zo plaatsten wij vandaag nog een artikel waarin duidelijk werd dat de grote Amerikaanse beurs Coinbase ruim 35 miljoen particuliere en institutionele investeerders heeft.

Het is echter wel belangrijk om op te merken dat goud ook erg populair is onder investeerders. Zo werd bereikte het edelmetaal vandaag een nieuw all time high van $1.976 per troy ounce. Deze prijsstijging van goud is natuurlijk geen toeval. De stimuleringsmaatregelen en ontwikkelingen omtrent de COVID-19-pandemie hebben hier een grote invloed op gehad.

Bitcoin is echter wel goed op weg om de rol als veilige haven uiteindelijk op zich te nemen. Tot nu toe zijn de ontwikkelingen op de wereldmarkten en de halvering positief geweest voor de Bitcoin koers. Dat is een gunstig teken als het gaat om de afdekking tegen de onzekere economie. De veerkracht van de cryptomunt oversteeg veel verwachtingen en de koningsmunt heeft maar weer eens laten zien dat het nog niet uit het veld geslagen is.

Disclaimer: Dit is een persbericht. Lezers moeten hun eigen onderzoek doen, voordat ze acties ondernemen met betrekking tot het gepromote bedrijf of een van zijn genoemde ondernemingen of services. CryptoBenelux is niet verantwoordelijk, direct of indirect, voor enige schade of verlies dat veroorzaakt is door of in verband met het vertrouwen in goederen, diensten of inhoud die genoemd zijn in het persbericht.

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op FacebookYouTube en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN