Bank of Canada digitale valuta

Canadese toezichthouder beschuldigt Coinsquare van Wash Trading

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De Canadese toezichthouder (OSC) is een procedure gestart tegen cryptocurrency exchange Coinsquare. Coinsquare is een in Toronto gevestigd cryptocurrency handelsplatform dat eind 2014 werd gelanceerd. De toezichthouder beschuldigt het bedrijf van marktmanipulatie en het misleiden van klanten door incorrecte informatie door te geven over handelsvolumes.

De toezichthouder beweert dat de cryptocurrency exchange zich bezighield met wash trading en zijn klanten misleidde over handelsvolumes. Bovendien maakt het bedrijf zich schuldig aan gedrag dat in strijd is met de veiligheidswetten van Ontario. Ook werden de naam van de oprichter Virgile Rostand, CEO Cole Diamond en Chief Compliance Officer Felix Mazer genoemd.

In zijn klacht zei de Canadese toezichthouder dat Diamond Rostand in maart 2018 opdroeg om de handelsaantallen op het Coinsquare platform te verhogen. Rostand kwam vervolgens met Wash trading, dit is het opblazen van handelsvolumes door grote markttransacties uit te voeren. Zo lijkt het dat er grote transacties zijn geweest, maar in principe is het geld bij dezelfde eigenaar gebleven.

“Tussen 17 juli 2018 en 4 december 2019 deed Coinsquare ongeveer 840.000 Wash Trades op het Coinsquare-platform, met een totale waarde van ongeveer 590.000 Bitcoins, zei de toezichthouder. Deze vertegenwoordigden meer dan 90% van het handelsvolume op de beurs.”

De OSC-staf beweert ook dat Coinsquare vervolgens haar klanten en het publiek heeft misleid over de opgeblazen handelsvolumes en haar Wash Trading praktijk heeft voortgezet, zelfs toen haar werknemers hun bezorgdheid hierover uitten. In november 2018 huurde Coinsquare een ‘interne klokkenluider’ in, maar ontsloeg hem op 3 december 2019, nadat hij herhaaldelijk zijn bezorgdheid had geuit over Wash Trading.

Wat je misschien ook leuk vindt:

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN