Bitcoin koers moet snel $9.400 terugwinnen, aldus analist

Vandaag hebben we weer wat volatiliteit gezien op de Bitcoin koers. Zo daalde de prijs vandaag naar de $9.000 grens, en zelfs kort onder de $9.000. De koers wist zich echter vrij snel weer te herstellen en staat op het moment van schrijven op $9.124. Echter heeft een analist aangegeven dat de Bitcoin koers snel moet stijgen tot $9.400 om bearish prijsactie te voorkomen.

De gerespecteerde crypto-analist FilbFilb gaf aan dat Bitcoin op dit moment de consolidatiefase en compressie beëindigt en, omdat het actief onder de middenlijn van de Bollinger Bands uitgekomen is, ziet het er niet goed uit voor de bulls.

De analist deelde ook een uitgezoomde analyse van vergelijkbaar gevormde structuren die, afhankelijk van waar de prijs is in verhouding tot het midden van de BB, tot explosieve bewegingen kunnen leidden. Hij tweette:

“BTC Bulls moeten $9400 snel terugwinnen.

We zijn bij het einde van consolidatie / compressie gekomen .. dit doen onder het midden van de bbands is echter meestal geen goed teken.

Win dat niveau terug en ik heroverweeg graag mijn bearish bias.”

Een val naar de onderkant van de band is op dit punt waarschijnlijk, en in het verleden, na zoveel compressie in de Bollinger Bands, resulteert dit normaal gesproken in een beweging van 50-80%.

Als Bitcoin na zoveel compressie naar beneden schiet, kan een nieuwe daling zoals november 2018 niet worden uitgesloten. Die beweging van meer dan 50% zorgde ervoor dat Bitcoin zijn huidige bear market-bodem bereikte. Nog eens een daling van 50% vanaf hier, zou de koers terug kunnen brengen tot minder dan $5.000 per BTC. Dat is tenzij de bulls snel $9.400 kunnen terugwinnen, zoals de analist aangaf.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!