Chainlink (LINK) blijft groeien in populariteit

We hebben de afgelopen maanden al heel wat artikelen geschreven over Chainlink, die fungeert als een brug tussen smart contracts voor cryptocurrency en off-chain datafeeds. Dit komt voornamelijk omdat het project ook maar in populariteit blijft winnen. Het is nu zelfs zo dat deze populariteit nu het hoogste niveau sinds ruim een ​​jaar heeft bereikt.

Volgens Google Trends bereikten wereldwijde zoekopdrachten voor het woord “Chainlink” op de zoekmachine, in de week van 12 juli, een score van 100, meer dan het dubbele dan de week ervoor. Een score van 100 geeft aan dat dit het maximale aantal is zoekopdrachten die gedurende een bepaald tijdsbestek voor een term zijn waargenomen.

Bron: Google Trends

De toegenomen interesse van de detailhandel in het project kan worden toegeschreven aan de recente snelle prijsstijging van de ‘LINK’ token. Het is echter zo dat een stijging in het aantal zoekopdrachten niet direct een stijging in adoptie betekent. In het geval van LINK is dit echter wel het geval. Zo zijn het aantal nieuwe adressen en actieve adressen sterk gestegen, naast de piek in het aantal zoekopdrachten.

Het aantal dagelijks actieve adressen steeg tot een hoogste punt in 13 maanden van 9.263 en nieuwe adressen. Het aantal dagelijks actieve adressen en nieuwe adressen zijn met respectievelijk 800% en 900% gestegen, op jaarbasis. Als zodanig mag worden aangenomen dat de piek zich vertaald heeft in extra koopdruk. Wat op zijn beurt weer de koers heeft doen stijgen.

De koers van LINK, een ERC-20-token dat wordt gebruikt om te betalen voor services op het Chainlink-netwerk, steeg begin maandag naar een recordhoogte van $8,48, nadat het de afgelopen week alleen al met 50% was gestegen. Deze koers is echter weer gezakt richting $7,20 op het moment van schrijven.

Vanwege de nieuwe recordprijs is LINK nu één van de best presterende cryptocurrencies van 2020 en schommelt het tussen de 10e en 11e plek op CoinMarketCap. De indrukwekkende rally lijkt te zijn aangewakkerd door het toenemende gebruik van Chainlink in de alsmaar groeiende gedecentraliseerde finance (DeFi) ruimte.

Bron: CoinMarketCap

Hoewel de langetermijnvooruitzichten van Chainlink er goed uitzien, dankzij de voortdurende meerjarige focusverschuiving van basislaagprotocollen naar middleware-diensten, lijkt de cryptocurrency op korte termijn kwetsbaar voor een prijsdaling, aangezien het sentiment overdreven bullish lijkt te zijn geworden. Ryan Selkis, oprichter van Messari, tweette het hierover volgende:

https://twitter.com/twobitidiot/status/1282534386492231680

“Chainlink is het bewijs dat niemand weet waar ze het over hebben en crypto-fundamentals zijn in feite macro-sentiment, alchemie en spirit animals. Ik hou van waar het team aan werkt, maar de token is gek. Ik begrijp er niets van.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!