Blockchain

Rotterdamse haven gaat blockchain pilot uitvoeren

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

De haven van Rotterdam heeft een op blockchain gebaseerde pilot gelanceerd met enkele van ‘s werelds toonaangevende rederijen om de veiligheid en efficiëntie te verbeteren van miljoenen containers die elk jaar in de haven worden gelost. Dit volgens een persbericht van de haven.

Secure Container Release, de nieuwe blockchain-applicatie, zou naar verluidt de traditionele pincode vervangen door een digitaal signaal. Volgens het persbericht is dit:

“Een oplossing die beduidend minder fraudegevoelig is en niet alleen bedoeld is om de containeroverslag efficiënter, maar ook veiliger te maken.”

Volgens de haven vereist het huidige pincodesysteem handmatige verwerking die meer vatbaar is voor fouten en vertragingen. De nieuwe digitale oplossing zou minder vatbaar zijn voor fraude.

1xbit

Grote scheepvaartreuzen zoals CMA-CGM, Hapag-Lloyd, MSC, ONE-Line, Hutchison Ports ECT Rotterdam, Rotterdam Fruit Wharf, Milestone Fresh, VTO en Portmade gaan samenwerken met de applicatieontwikkelaar T-Mining in een pilot van drie maanden.

Emile Hoogsteden, directeur handel van het Havenbedrijf Rotterdam, voegde toe dat:

“Tijdens dit project gebruiken de verschillende deelnemers een blockchain-applicatie waardoor ze de releaseprocedure, die de verschillende partijen in de keten volgen, veilig en efficiënt kunnen organiseren.”

Tijdens de pilot worden de ophaalrechten voor het importeren van containers gepresenteerd als een, op blockchain-gebaseerde, digitale token in plaats van een pincode. De token is een soort digitale sleutel die van de ene partij naar de andere overgaat. Blockchain-technologie voorkomt dat autorisaties, die zijn afgegeven door een rederij, onderweg worden gestolen of gekopieerd.

De terminaloperator kan er dan zeker van zijn dat de container is vrijgegeven aan de juiste chauffeur via de unieke token. De token is ook vertrouwelijk, waardoor het details over de keten beschermt en voorkomt dat commerciële relaties tijdens het proces zichtbaar worden.

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN