Fidelity verkrijgt belang van 10,6% in Bitcoin-mining-organisatie Hut8

Fidelity Investment, een groot vermogensbeheerbedrijf, heeft een belang van 10,6% in Hut8, een Canadees beursgenoteerde organisatie die zich bezighoudt met crypto-mining. Dit volgens een artikel dat voor het eerst op The Block verscheen.

In een recente alternatieve maandelijkse rapportage (AMR), ingediend bij de Ontario Securities Commission, werden de aandelen van de institutionele investeerder voor het eerst vermeldt. De in Boston gevestigde financiële dienstverlener zou naar verluidt gewone aandelen en warrants voor de aankoop van gewone aandelen in het bezit hebben, die samen goed zijn voor 10,6% van het bedrijf.

De AMR meldt het volgende:

“Fidelity bezit 8.396.138 gewone aandelen en 2.054.956 warrants voor de aankoop van gewone aandelen, waardoor Fidelity geacht wordt 10.451.094 gewone aandelen te bezitten die ongeveer 10,58% van de uitstaande aandelen van die klasse vertegenwoordigen.”

1xbit

Miningcapaciteit vergroten na Bitcoin halvering

De AMR werd vrijdag ingediend na de laatste underwritten public offering van het mining-bedrijf van 5.750.456 eenheden – elke eenheid bestond uit één gewoon aandeel en één gemeenschappelijk aankoopbewijs – voor $ 1,45 per eenheid, waarmee ongeveer 8,34 miljoen dollar werd opgehaald.

Deze fondsen zullen worden gebruikt bij de aanschaf van verschillende Bitcoin-mining-hardware, waaronder MicroBT’s Whatsminer M30S, M31S en M31S+.

De investering van Fidelity in Hut 8 is behoorlijk belangrijk, aangezien de gigant voor activabeheer sinds 2014 bekend staat om het minen van Bitcoin. Eerder dit jaar nam Fidelity een Bitcoin-mining-ingenieur in dienst om haar acties te escaleren. Een Fidelity-woordvoerder zei toen het volgende:

“In de afgelopen paar jaar hebben we onze mining-inspanningen uitgebreid om onze kennis van de ruimte op te voeren. We hebben optimale locaties, aanschaf van hardware, opstellingen van mining-bedrijven en de economie van de mining-sector als geheel verkend.”

Hut 8 begon in 2017 en maakt nog steeds geen winst. Als verliesgevend bedrijf ging het door een verlies van $0,6 miljoen aan aangepaste EBITDA [winst voor rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie], vergeleken tot verlies van Q1-2019 van $1,3 miljoen. Het bedrijf heeft onlangs ook een managementwissel doorstaan.

Hut 8 staat sinds maart 2018 genoteerd aan de Toronto Stock Exchange en de beurskoers van het aandeel is met meer dan 65% gedaald sinds de beursnotering. Het wordt momenteel verhandeld tegen ongeveer $0,82 per stuk en heeft een marktkapitalisatie van meer dan $80 miljoen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!