Voice social media crypto platform gaat live

De op blockchain gebaseerde Facebook-rivaal, Voice, heeft zijn platform geopend voor het publiek en mensen kunnen beginnen met aanmelden.

Wat is Voice?

Voice is een nieuw soort sociaal netwerk, dat moet gaan concurreren met grote gevestigde namen, zoals Facebook. Het platform heeft crypto ingebouwd en moet bots verslaan door de identiteit van elk account te verifiëren.

Het bedrijf positioneert zichzelf als een getokeniseerde versie van op advertentie-inkomsten gebaseerde platforms zoals Facebook. Gebruikers zouden in plaats daarvan worden beloond met tokens voor het “creëren, verspreiden en ontdekken van content”. Het wil tevens transparantie en authenticiteit bevorderen.

1xbit

Lancering eerder dan verwacht

De lancering werd aangekondigd door CEO Salah Michael Zalatimo. De bekendmaking van de lancering kwam eerder dan verwacht, aangezien het platform pas open zou gaan voor het publiek, nadat de bètatests op 15 augustus waren afgerond.

Voice zei het volgende in de welkomstmail:

“We zijn eerder gelanceerd, want we konden namelijk niet wachten.”

Zalatimo gaf aan dat het platform ernaar streeft om “transparantie, authenticiteit en menselijkheid” terug te brengen naar sociale media.

$30 miljoen voor domeinnaam

Eos (EOS) ontwikkelaar Block.one betaalde $30 miljoen om de ‘Voice’ domeinnaam te kopen. Het bedrijf die de domeinnaam verkocht en het mooie geldbedrag in zijn zak mocht steken is, MicroStrategy.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!