Venezolanen kunnen binnenkort wellicht hun paspoort betalen met Bitcoin (BTC)

De Venezolaanse administratieve dienst voor identificatie, migratie en vreemdelingen, bekend als SAIME, is van plan Bitcoin (BTC) te accepteren als een nieuwe betalingsmethode voor burgers die een nieuw paspoort nodig hebben. De informatie werd oorspronkelijk gelekt op 23 juni via een Reddit-post.

Het nieuws van de update bereikte al snel Twitter, waarbij enkele Venezolaanse gebruikers in het buitenland de informatie bevestigden. Zo schreef Twitter-gebruiker BTCLovera het volgende:

https://twitter.com/BTClovera/status/1275784120996704256

“Ik heb het zojuist persoonlijk geverifieerd en het is helemaal waar. De immigratiedienst van Venezuela accepteert Bitcoin betalingen voor het vernieuwen, aanvragen of verlengen van paspoorten.”

Soortgelijke betalingen kunnen al in het land worden gedaan met de eigen ‘cryptocurrency’ van Venezuela, de Petro (PTR), echter is de betaling met Bitcoin een nieuwe toevoeging.

Niet beschikbaar voor Venezolanen in Venezuela

Verrassend genoeg lijkt de optie niet beschikbaar te zijn voor gebruikers die daadwerkelijk in Venezuela wonen. Zelfs de auteur van de originele Reddit-post zei dat hij de optie zelf niet kon verifiëren.

SAIME moet de nieuwe betalingsoptie dan ook nog officieel bevestigen. Verdere details over wie, wat, wanneer zijn dan ook niet beschikbaar.

Voor de uitgifte en het beheer van betalingsadressen heeft SAIME BTCPay Server geïmplementeerd. Dit is een bekende BTC-betalingsverwerker, die ontwikkeld is door Nicolás Dorier.

Hoewel de gebruikersinterface aangeeft dat creditcardbetalingen ook worden geaccepteerd, is het niet duidelijk of deze methode extra kosten met zich meebrengt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!