Nieuws dat PayPal Bitcoin gaat aanbieden is niet bullish, aldus commentatoren

Zoals wij eerder vandaag op de website plaatsten, zou het bekende betalingsbedrijf PayPal naar verluidt diensten kunnen uitrollen waardoor gebruikers Bitcoin (BTC) kunnen kopen, verkopen en opslaan. Het rapport vermeldde verder dat PayPal liquiditeit zou gaan zoeken bij meerdere cryptocurrency-beurzen, waaronder BitStamp en Coinbase.

De stap van PayPal om Bitcoin en crypto-activa aan te gaan bieden, zou in overeenstemming zijn met zijn bredere strategie.

Het gerucht hielp Bitcoin om zijn bullish bias op korte termijn te verbeteren. Topanalisten zagen de potentiële betrokkenheid van PayPal in de Bitcoin-ruimte als een signaal van een groeiende algemene acceptatie. Een gebruiker merkte zelfs op dat als dit 2017 was, Bitcoin alleen al met tientallen procenten gestegen zou zijn.

Maar een aantal prominente figuren in de branche hebben aangegeven dat het niet helemaal bullish of positief is voor de crypto-markt.

PayPal nieuws is niet bullish?

Omdat PayPal één van ’s werelds meest vooraanstaande fintech-bedrijven is met een marktkapitalisatie van bijna $200 miljard, werd het nieuws goed ontvangen. Het bedrijf heeft tenslotte meer dan 300 miljoen actieve gebruikers. En qua bereik is het bijna net zo globaal als de gehele crypto-markt.

Het is echter zo dat het niet persé positief is dat deze gigant de crypto-markt betreed. Zo gaf de bekende crypto-commentator Jimmy Song aan dat PayPal in 2010 het Wikileaks account bevroren had en dat ze eigenlijk (onbedoeld) ervoor gezorgd hadden dat Bitcoin populairder werd.

Op deze tweet reageerde Kraken CEO, Jesse Powell, met het volgende:

“PayPal die Bitcoin ondersteunt, zal geweldig zijn voor adoptie, maar verwacht niet dat PayPal hun beleid met betrekking tot het sluiten van accounts wijzigt. Ze zijn nog steeds een gecentraliseerd knelpunt en de regering zal het financiële systeem blijven vorderen voor buitengerechtelijke sancties.”

Het kan meer schade aan Bitcoin toebrengen

Stephan Livera deelde de mening van Powell. De podcaster en docent zei dat de enige manier waarop dit PayPal-nieuws bullish is, is “als je denkt dat het resulteert in meer zelfbewaarde Bitcoin.”

Dat wil zeggen, hoe meer macht investeerders aan gecentraliseerde platforms geven door hun cryptocurrency te storten, hoe meer schade aan Bitcoin kan worden toegebracht.

Wat denken jullie over het PayPal nieuws? Zien jullie dit als bullish of zijn jullie ook bang voor meer centralisatie? Laat het ons weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!