Japanse financiële gigant lanceert, samen met Ledger en CoinShares, een Bitcoin bewaardienst

Nomura Holdings, één van de grootste financiële bedrijven van Japan, heeft een bewaardienst voor Bitcoin (BTC) gelanceerd voor traditionele investeerders via een joint venture met de hardware wallet-leverancier Ledger en investeringsmaatschappij CoinShares.

Gebouwd door organisaties voor organisaties

De bedrijven werken al sinds 2018 samen om de bewaarder van digitale activa, genaamd Komainu, te ontwikkelen, en het werd woensdag officieel gelanceerd. De onderneming beschrijft zichzelf als de eerste gereguleerde oplossing voor de bewaring van digitale activa, gebouwd door organisaties voor organisaties.

Volgens de publicatie wordt Komainu gereguleerd door de Jersey Financial Services Commission, en zal het zijn diensten aanbieden aan institutionele klanten, zoals banken, die in de crypto-markt actief willen zijn.

De bedrijven beweren dat Komainu kan integreren met de systemen van financiële instellingen, en dat digitale activa en klanten alleen worden geaccepteerd als ze door antiwitwas- en herkomstcontroles gaan.

Jean-Marie Mognett, medeoprichter en CEO van CoinShares, zal de onderneming in de toekomst leiden. Komainu’s uitvoerende team omvat ook experts van Nomura en Ledger, evenals professionals met ervaring in financiële dienstverlening, Cyber ​​Intelligence en meer.

Mognett zei het volgende:

“De groei en volwassenheid van de branche omtrent digitale activa onderstrepen het echte potentieel voor gedecentraliseerde finance. Komainu overbrugt de kloof door financiële expertise en capaciteiten te bieden aan institutionele klanten om erop te vertrouwen dat hun activa in veilige handen zijn.”

Verhoogde institutionele interesse in digitale activa

Pascal Gauthier, CEO van Ledger, merkte op dat traditionele beleggers op zoek zijn naar zowel compliance als beveiliging wanneer ze te maken hebben met de bewaring van digitale activa, en voegde hier het volgende aan toe:

“Nu cryptocurrencies meer vatbaar zijn voor kwetsbaarheden, worden de digitale middelen van instellingen tegen hen bewapend zonder de juiste beveiligingsinfrastructuur. Door onze gecombineerde ervaring hebben we een geavanceerde financiële en beveiligingsoplossing ontwikkeld die de belangrijkste institutionele partner zal zijn.”

Daniel Masters, voorzitter van CoinShares, was van mening dat traditionele beleggers meer openstaan ​​voor de verschillende voordelen van digitale activa, en zei:

“Het pleidooi voor digitale activa als onderdeel van een beleggingsportfolio, zowel als bron van diversificatie als als tegenmaatregel tegen een ongebreidelde uitbreiding van de geldhoeveelheid, wordt duidelijker voor instellingen.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!