DeFi blijft groeien, maar wat betekent dit voor de Ethereum koers?

In de afgelopen dagen en weken is het ecosysteem van Ethereum’s gedecentraliseerde finance (DeFi) flink gestegen. Zo benadrukte Camila Russo, een voormalige Bloomberg-journalist, op 19 juni dat de waarde van tokens, die zijn vergrendeld in DeFi-applicaties, de afgelopen week met 40% is gestegen tot $1,4 miljard.

Groei van DeFi gaat geen effect hebben op Ethereum koers

Sommigen zijn echter sceptisch of deze stijging ook effect gaat hebben op de Ethereum koers. Cryptocurrency-investeerder en commentator Humboldt Capital tweette bijvoorbeeld op 14 juni:

https://twitter.com/HumboldtCap/status/1272289420096319488

“Een investerings thesis voor ETH gericht op de voortdurende groei van DeFi, is als pleiten voor investeren in de S&P 500 versus alleen de technische sector. Tot dusver is de grootste achilleshiel voor ETH het feit dat je niet hoeft te investeren in de protocollaag omdat je gewoon kunt investeren in de beste apps. “

Humboldt Capital wil hiermee zeggen dat de constante groei van DeFi niet wil zeggen dat de Ethereum koers hierdoor ook gaat stijgen.

Ethereum koers kan binnenkort hard stijgen, volgens John Todaro

John Todaro, onderdeel van het managementteam van BlockTown Capital en het hoofd van onderzoek bij TradeBlock, was het hier niet mee eens en zei dat Ethereum uiteindelijk zal profiteren van DeFi-platforms “die de ontsnappingssnelheid halen”.

Hij tweette het volgende:

Er is veel opwinding rondom nieuwe DeFi-tokens. Ik wil je er aan herinneren dat het grootste deel van het onderpand, dat op die platforms opgesloten zit, in Ethereum is.

Naarmate dat uitstekende ether aanbod afneemt en de vraag vanuit die DeFi-platforms de ontsnappingssnelheid bereikt, zal ETH hard stijgen.”

Dit werd ook al eerder bevestigd door Michael Novogratz, CEO van Galaxy Digital en een voormalige Goldman Sachs-partner. Hij zei eerder dit jaar op een digitale conferentie:

“Een van de dingen voor het verhaal van Ethereum is dat we het netwerk moeten waarderen zoals we dat met Facebook doen – hoe meer netwerkeffecten je krijgt, hoe beter. Zoals zorgen dat Tether zijn munten naar Ethereum migreert, dat brengt mensen naar het netwerk.”

De meningen zijn duidelijk verdeeld over welk effect de groei van DeFi daadwerkelijk gaat hebben op de Ethereum koers. Het is echter zo dat de markt altijd gebaseerd is op vraag en aanbod. Zolang DeFi dus blijft groeien, en ETH gebruikt wordt als onderpand, stijgt de vraag naar ETH en zal de prijs snel volgen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!