Kazachstan verwacht €657 miljoen aan crypto-investeringen in de komende 3 jaar

Volgens een artikel van Astana Times zei de Kazachse minister van Digitale Ontwikkeling, Innovatie en Ruimtevaartindustrie, Askar Zhumagaliyev, dat Kazachstan plannen maakt om de komende drie jaar 300 miljard tenge (ter waarde van €657 miljoen) aan investeringen aan te trekken in cryptocurrencies en uit investeringen in crypto-mining. Hij onthulde het plan tijdens een toespraak op de plenaire vergadering van 11 juni van het senaat, waarbij ook het huidige wetsvoorstel omtrent cryptocurrencies besproken werd.

Wetsvoorstel verbiedt cryptocurrencies

Het is namelijk zo dat een wetsvoorstel categorisch de uitgifte en verspreiding van ongedekte crypto-activa verbiedt, met één belangrijke uitzondering: “tenzij anders bepaald door de wet.”

Het ontwerp dat in het parlement is besproken, verbiedt digitale mining niet, omdat het dit niet als een ondernemersactiviteit beschouwt. Zhumagaliyev richtte zich tot het parlement en zei dat crypto-mining voor velen in het land beschikbaar is gekomen en wees op het grote potentieel. Hij zei dat ze de komende drie jaar nog eens 300 miljard tenge (€657 miljoen) verwachten aan crypto-investeringen en, in het algemeen, voor de verdere ontwikkeling van crypto-mining.

14 crypto-mining-bedrijven in Kazachstan

De minister zei dat ze de ervaring van andere landen, zoals de Verenigde Staten, Zweden en Zuid-Korea, hebben bestudeerd. Hij voegde eraan toe dat activiteiten zoals crypto-mining en cryptocurrencies deel uitmaken van het dagelijks leven in het land.

Er zijn 14 van dergelijke digitale mining-farms in Kazachstan en ze zijn gebouwd in de buurt van energiebronnen waar zij op kunnen worden aangesloten. De meeste crypto-farms bevinden zich in de noordelijke regio’s van het land, evenals in de regio’s Pavlodar, Oost-Kazachstan en Uralsk. Volgens de minister hebben ze al 82 miljard tenge (€178,52 miljoen) opgebracht aan investeringen in het land.

Door dit toekomstperspectief is het dus van belang dat de regelgeving in het land ‘crypto-vriendelijk’ is, en als dat het geval is, dan kan het land een financiële inhaalslag maken op landen die cryptocurrencies verbieden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!