Binance lanceert nieuw Bitcoin futures-product

De bekendste cryptocurrency-beurs Binance heeft gisteren een nieuw Bitcoin (BTC) futures-product gelanceerd. Dit volgens een blogpost die op 11 juni geplaatst werd.

In de blogpost onthulde Binance dat de driemaandelijkse futures-contracten live waren gegaan. Gebruikers zullen tot 125x hefboomwerking kunnen instellen, waarbij de uitrol eerst alleen desktop zal zijn, voordat een mobiele versie beschikbaar wordt.

Gebruikers vroegen om dit product

Deze stap markeert de nieuwste stap van Binance in Bitcoin-derivaten, een markt die momenteel wordt gedomineerd door collega-beurzen OKEx en Huobi.

Changpeng Zhao, CEO van Binance, zei in gesprek tegen Bloomberg dat de vraag van gebruikers de beslissing heeft aangewakkerd. Hij zei het volgende;

‘We hebben de eeuwige futures, dus we wilden van de langere termijn naar de korte gaan.”

Hij ging verder met:

“We hebben veel gebruikers die futures verhandelen op andere platformen met leveringstermijnen, en ze vragen ons om leveringstermijnen te lanceren zodat ze op één plek kunnen handelen. We lanceren producten op basis van de vraag van gebruikers. ”

Analist waarschuwt voor “bearish” sentiment bij instituties

De timing van de lancering onderstreept het vertrouwen van Binance in het potentieel van de Bitcoin-derivatenmarkt, net op het moment dat analisten waarschuwen voor bearish signalen bij instellingen.

De totale volumes zijn gedaald in de weken na de halvering, ondanks dat de Open Interest voor Bitcoin-opties deze week een record van $1,5 miljard bereikte.

Zo zei analist filbfilb het volgende tegen Cointelegraph:

“Het meest bullish ding dat op dit moment kan worden gezegd, na het zien van bearish instellingen, is de impliciete vraag naar de werkloze Tether.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!