De financiele waakhond van Gibraltar waarschuwt voor vier crypto websites

De financiële waakhond van Gibraltar, Gibraltar Financial Services Commission (GFSC), heeft een waarschuwing afgegeven voor vier cryptocurrency websites. De websites beweren een licentie te hebben en dus legaal te mogen opereren, echter is dit niet het geval. Dit meldde de GFSC op 5 juni.

Welke websites zijn dit?

Het zou hierbij gaan om de volgende websites:

  1. www.askcurrency.org
  2. www.findcurrency.org
  3. www.arbitragecurrency.org
  4. www.etrustcoin.com

De Gibraltar Financial Services Commission heeft ook aangegeven dat het GFSC logo wordt gebruikt zonder enige toestemming. De websites zijn echter niet gelicentieerd noch geautoriseerd door de GFSC. Verder is er ook geen aanvraag in behandeling.

1xbit

Hoe kun je nakijken of een website legitiem is?

Op de officiële website van de GFSC is een speciaal gedeelte waarbij mensen kunnen controleren of deze crypto bedrijven een licentie hebben en dus daadwerkelijk onder de wet van Gibraltar vallen.

Zonder goedkeuring zijn bedrijven strafbaar als ze toch het logo gebruiken. De financiële waakhond merkt op dat deze bedrijven mensen misleiden doordat het lijkt alsof ze een licentie hebben in GIbraltar.

Gibraltar en Quedex

Gibraltar heeft eerder een licentie verleend aan crypto derivaten beurs Quedex, waardoor ze onder de nationale wetgeving konden opereren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!