cryptocurrencies economische vrijheid

Cryptocurrencies kunnen economische vrijheid vergroten, aldus Coinbase CEO

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Op de officiële blog van Coinbase illustreert de CEO Brian Armstrong de impact van cryptocurrencies op de economische vrijheid, verwijzend naar Hong Kong, dat de afgelopen 70 jaar enorm heeft geprofiteerd van economische vrijheid, om nu beschouwd te worden als een wereldwijde bloeiende economie. Dit terwijl Cuba worstelt met een verlammende economie als gevolg van centralisatie, blijkt uit gegevens van de Heritage Foundation en Wall Street Journal, opgesteld in 2016.

De CEO van de beurs tweette het volgende:

“Ik denk niet dat crypto alles in de wereld kan oplossen, maar een manier waarop het kan helpen, is door meer economische vrijheid voor iedereen te creëren, ook voor zwarte Amerikanen. Zwarte Amerikanen hebben vandaag de dag ongelijke toegang tot financiële diensten in de Verenigde Staten.”

Hij ging verder met:

“We moeten de financiële infrastructuur toegankelijker, efficiënter en voor iedereen toegankelijk maken. Dit is een manier om iedereen in staat te stellen meer controle over hun leven te hebben.”

1xbit

Hoe cryptocurrencies de economische vrijheid stimuleren

Cryptocurrencies kunnen op verschillende manieren bijdragen het creëren van meer economische vrijheid. We zetten er even een paar op een rij:

  1. Een daarvan is het creëren van snelle transacties tussen bedrijven, zowel kleine als grote bedrijven. Directe afhandeling, 24 uur per dag en 7 dagen in de week.
  2. Digitale valuta dienen ook als een snellere betaalmethode voor consumenten die toegang hebben een smartphone. Enkele van de landen waar deze voordelen groot zijn, zijn onder meer Zuid-Afrika, Nigeria, verschillende Zuid-Amerikaanse landen, en ga zo maar door!
  3. De CEO van Coinbase noemde ook het eigendomsrecht als een van de vele manieren waarop cryptocurrencies persoonlijke finance kunnen helpen. Dankzij de privacy van digitale portemonnees kunnen personen, die vrezen dat beslag wordt gelegd op hun eigendom (geld), digitale valuta’s beschouwen als een veilige haven.

Armstrong ging verder met:

“Met de uitvinding van digitale valuta, denk ik dat we de economische vrijheid van de wereld drastisch kunnen vergroten, misschien wel met 75% in de komende 10 jaar.”

Er is ook een jaarlijkse afname van de volatiliteit van digitale valuta’s. Hoewel in vergelijking met fiat-valuta’s zoals de USD en de Euro, digitale valuta’s volatieler zijn, benadrukt Brian de onvermijdelijke groei die digitale valuta’s constant doormaken. En in de nabije toekomst zal de stabiliteit onder digitale valuta’s steeds meer de overhand krijgen.

Wat denken jullie? Zitten jullie ook in cryptocurrencies voor de economische vrijheid of zitten jullie in deze markt om een andere reden? Laat het ons weten op onze socials!

Snel cryptocurrencies kopen? Doe dat meteen op Binance en meld je dan aan door hieronder te klikken!

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN