Alibaba gaat samenwerken met de grootste Chinese havenbedrijf

Alibaba en zijn partner Ant Financial gaan samenwerken met de grootste Chinese havenbedrijf, China Merchants Port, om de adoptie van blockchain in de havensector uit te breiden. Het doel is uiteindelijk om ’s werelds eerste op blockchain gebaseerde digitale poort te creëren.

Volgens de lokale media biedt het platform kopers, verkopers, logistieke bedrijven, banken, douane en belastingambtenaren om contactloze digitale export- en importtransacties uit te voeren door gebruik te maken van blockchain-technologie.

Jing Xiandong, president van Ant Financial Group, prees de overeenkomst en zei:

“Blockchain wordt de belangrijkste infrastructuur om de internationale handel en logistiek een nieuwe vorm te geven. (…) Als de motor voor samenwerking tussen meerdere partijen bij herstructurering, zal Ant Blockchain-technologie de beste oplossing zijn. ”

China Merchants Port heeft 50 havens in 26 landen wereldwijd. Ieder van hen speelt een sleutelrol in de wereldhandel.

Alibaba en Koala

Eerder dit jaar integreerde Alibaba ook Ant Financials-blockchain in zijn import-e-commerceplatform Koala. Kopers hebben hierdoor toegang tot gedetailleerde logistieke informatie over de goederen die ze kopen door een QR-code te scannen met Alipay.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!