Australische RMIT Univeristy lanceert postdoctoraal programma over blockchain-technologie

Een universiteit in Australië, genaamd RMIT University, heeft twee nieuwe postdoctorale programma’s op het gebied van cyberbeveiliging en blockchain-technologie toegevoegd. De programma’s starten naar verwachting in oktober 2020 en duren negen maanden. Dit volgens een aankondiging die vandaag geplaatst werd.

Tevens stond er in de aankondiging dat het samenwerkt met IBM, Stone & Chalk en Palo Alto Networks, om een gediplomeerd certificaat in cyberbeveiliging en in blockchain-enabled business aan te bieden.

RMIT heeft de nieuwe programma’s geïntroduceerd om te voldoen aan de stijgende vraag naar industriële professionals in cybersecurity en blockchain. Wij plaatsten eerder al een artikel over het feit dat blockchain bovenaan de lijst staat van LinkedIn als de meest gevraagde vaardigheden in 2020.

De aankondiging haalde rapporten aan waaruit bleek de blockchain-industrie, naar verwachting, een jaarlijkse groei van 80% zal laten zien. Op dit moment kan echter slechts één op de twintig managers gemakkelijk professionals in deze branche vinden.

Helen Souness, CEO van RMIT Online, uitte haar bezorgdheid over de toenemende vaardigheidskloof in deze opkomende sectoren:

“Het onvoorspelbare karakter van onze huidige omgeving vereist dat we ons begrip over het digitale landschap moeten versterken en versnellen. Cybersecurity- en blockchain-technologieën komen naar voren als bedrijfskritische vaardigheden en we geven de benodigde trainingen die deze vaardigheden toevoegen aan ons personeelsbestand.”

Rupert Colchester, hoofd van blockchain voor IBM Australië en Nieuw-Zeeland, verklaarde dat afgestudeerden van het blockchain-programma bedrijven kunnen helpen de technologie toe te passen op hun activiteiten, en voegde het volgende toe:

“Studenten zullen ook in staat zijn om transparantere toeleveringsketens te bouwen die kunnen worden gebruikt in een aantal industrieën, variërend van de financiële sector tot fast moving consumer goods.”

Dit is niet de eerste keer dat RMIT University zich gaat concentreren op blockchain-technologie. In het begin van dit jaar lanceerde de universiteit ook al een acht weken durende blockchain-cursus genaamd “Developing Blockchain Strategy”.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!