Blockchain zal de meest gevraagde vaardigheid in 2020 zijn

Volgens een nieuwe studie van de educatieve dochter van professioneel sociaal netwerk LinkedIn, staat blockchain nu bovenaan de lijst van de meest benodigde vaardigheden in 2020. Dit volgens een LinkedIn Learning-blogpost die op 1 januari geplaatst werd.

Blockchain op nummer 1

In 2019 heeft blockchain belangrijke vaardigheden ingehaald, waaronder cloud computing, analytisch redeneren, kunstmatige intelligentie (AI) en user experience (UX) ontwerpen, en werd het de nummer één benodigde skill in 2020, volgens LinkedIn Learning.

Blockchain is een nieuwkomer op de lijst. Een vergelijkbare lijst met vaardigheden van 2019, bevatte namelijk helemaal geen blockchain. In 2019 werd cloud computing als de meest gevraagde skill van dat jaar genoemd.

Bron: LinkedIn Learning

LinkedIn Learning schreef het volgende:

“Blockchain werd geboren in 2009 om het gebruik van cryptocurrency te ondersteunen. Maar de nieuwe manier van blockchain om gegevens op internet op te slaan, te valideren, te autoriseren en te verplaatsen, is geëvolueerd om elk digitaal activum veilig op te slaan en te verzenden. Er is veel vraag naar het kleine aanbod van professionals met deze vaardigheden.”

Zoals opgemerkt in de post, werd de vraag in de recente studie bepaald door het analyseren van vaardigheden waar veel vraag naar was versus hun aanbod.

Enorm potentieel

In de blogpost schetste LinkedIn het immense potentieel van blockchain technologie in termen van het bieden van een kosten- en tijdefficiënte, veilige en gedecentraliseerde methode voor het volgen van allerlei soorten transacties.

Het benadrukte dat een aantal gerenommeerde wereldwijde bedrijven, zoals IBM, Oracle, JPMorgan, Amazon en LinkedIn’s moederbedrijf Microsoft, de technologie hebben geïmplementeerd. De post adviseert wereldwijde recruiters om zich meer bewust te worden van blockchain-technologie:

“Blockchain is voortgekomen uit de ooit schaduwrijke wereld van cryptocurrency en werd een zakelijke oplossing op zoek naar problemen. Dat betekent dat je niet in de financiële dienstverlening hoeft te werken om nieuwe medewerkers te zoeken met achtergrond en expertise in het gebruik van blockchain. Recruiters moeten dus vertrouwd raken met hoe blockchain werkt, wat de waargenomen voordelen zijn en wie de mensen zijn die het meest geschikt zijn om uw bedrijf te helpen onderzoeken waar deze ontluikende technologie mogelijk een rol speelt.”

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!