8% van Bitcoins totale voorraad is meer dan 10 jaar niet meer verplaatst

Bitcoin (BTC) en schaarste gaan hand-in-hand, maar hoe schaars is Bitcoin eigenlijk? Nieuwe gegevens tonen namelijk aan dat Bitcoin mogelijk nog schaarser is dan eerder werd gedacht, aangezien 7,78% van het huidige BTC-aanbod in meer dan 10 jaar niet is verplaatst.

8% is verloren gegaan

Een deel van deze BTC kan natuurlijk van de oprichter Satoshi Nakamoto zijn, evenals enkele andere early adopters, maar het is zeer waarschijnlijk dat een groot deel ervan kan worden gezien als verloren munten. Hoe dan ook, de toegenomen schaarste die BTC hierdoor krijgt, geven haar macro-vooruitzichten een boost.

Terwijl goud en kostbare grondstoffen constant een stijgend aanbod zien, zullen er nooit meer dan 21 miljoen Bitcoins bestaan en, als bijna 8% verloren is gegaan, is Bitcoin nog schaarser. De overgrote meerderheid van deze munten is waarschijnlijk verloren gegaan, wat betekent dat ze zijn opgesloten in portefeuilles waar gebruikers niet meer in kunnen. Unfolded sprak hierover in een recente tweet, terwijl hij gegevens aanbood van het analyseplatform Glassnode. Hij zei:

“7,78% (~$13 miljard) van de huidige Bitcoin-voorraad is al meer dan 10 jaar niet verplaatst.”

Goed voor de Bitcoin koers

De schaarste van Bitcoin is een enorm onderdeel van de langetermijnvooruitzichten en speelt tevens ook een integrale rol in het stock-to-flow-model van PlanB.

Oorspronkelijk gepubliceerd in maart vorig jaar, werkt het Stock-to-Flow-model met twee belangrijke delen van het marktkarakter van Bitcoin. De ‘stock’ beschrijft de huidige omvang van de reserves of voorraden van Bitcoin. De ‘flow’ is de jaarlijkse productie van Bitcoin. Destijds gebruikte PlanB het Stock-to-Flow-model om te voorspellen of de aanstaande halvering bullish zou zijn voor Bitcoin.

Voorafgaand aan de halvering voorspelde dit model dat Bitcoin tegen het einde van het jaar voor ongeveer $100.000 zou verhandelen.

De kracht na de halvering heeft er echter toe geleid dat een bijgewerkte versie van het model, het S2F Cross Asset Model (S2FX) genoemd, voorspelt dat de Bitcoin koers in de komende jaren naar bijna $300.000 zal stijgen.

De verhoogde schaarste van de cryptocurrency lijkt dit economische model verder te versterken, en suggereert dat de cryptocurrency de komende jaren een enorme stijging kan doormaken.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!