JPMorgan Blockchain

Analisten van JPMorgan: digitale valuta’s kunnen de macht van de Verenigde Staten in gevaar brengen

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Analisten van JPMorgan Chase & Co. hebben zich uitgelaten over het verstorende potentieel van digitale valuta. De waarschuwingen van de grootste bank van de Verenigde Staten werden vandaag in een artikel op Bloomberg behandeld. Ze gaven het volgende aan:

“Er is geen land dat meer te verliezen heeft van het verstorende potentieel van digitale valuta dan de Verenigde Staten.”

In het rapport schreven de auteurs, waaronder JPMorgan’s hoofd van Amerikaanse rentederivatenstrategie Josh Younger en een belangrijke Amerikaanse Econoom Michael Feroli, het volgende:

“Dit draait voornamelijk om de hegemonie van de Amerikaanse dollar. Het uitgeven van de wereldwijde reservevaluta en het ruilmiddel voor internationale handel in grondstoffen, goederen en diensten brengt enorme voordelen met zich mee.”

Minder macht voor de VS

Hoewel de analisten aangaven dat zij niet verwachten dat de dollar binnenkort zijn status als wereldwijde reservevaluta zal verliezen, wezen zij wel op enkele van de zwakkere schakels in de dominantie van de valuta, waaronder handelsafwikkeling en het SWIFT-berichtennetwerk.

SWIFT was met name een belangrijk schakel bij het opleggen van sancties aan Iran, waarbij het in 2018 de toegang voor Iraanse banken opschortte. Dit veroorzaakte op zijn beurt weer voor spanning met Europa, waarbij sommigen aangaven dat de opschorting van SWIFT in strijd is met de wetten van de Europese Unie.

Als landen SWIFT zouden kunnen omzeilen, merkt JPMorgan op, zouden de Verenigde Staten minder goed in staat zijn om haar geopolitieke strategische doelen te bereiken, die gedeeltelijk afhankelijk zijn van de wereldwijde dominantie van de dollar.

Digitale dollar is dus erg belangrijk

Hierdoor is het ondernemen van actie op het gebied van digitale valuta’s erg belangrijk voor een land als de VS, aldus analisten.

Het beheersen van dit risico sluit echter niet noodzakelijkerwijs een digitale valuta-component uit. De analisten zeiden:

“Het aanbieden van een oplossing voor grensoverschrijdende betalingen gebaseerd op een digitale dollar zou, in het bijzonder indien ontworpen om de structuur van het binnenlandse financiële systeem minimaal te verstoren, een zeer bescheiden investering zijn om een ​​belangrijk middel te beschermen om macht in de wereldeconomie te projecteren.”

Scroll naar beneden om het volgende artikel te lezen of klik hier voor het laatste nieuws. Vergeet ons tevens niet te volgen op Facebook en Telegram, zodat je altijd op de hoogte blijft van het laatste nieuws!

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN