Crypto Nieuws

CryptoNL Trading Advice: Bitcoin koers analyse

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

Allereerst willen we CryptoNL Trading Advice bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Twitter te volgen door hier te klikken!

Deze week hebben wij weer een mooie Bitcoin koers analyse voor jullie. Bitcoin (BTC) heeft natuurlijk de afgelopen dagen weer een mooie stijging neer weten te zetten, echter wat ligt ons in het verschiet? Laten we naar de charts kijken.

Weekgrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de weekgrafiek hebben we voorlopig een mooie bullish candle gemaakt, waarbij we op het moment van schrijven traden tegen de trendlijn van de ‘toeter’. Als er aankomende zondag een close boven die trendlijn plaats zou vinden, dan zou dit heel erg positief zijn voor de bulls.

Laten we eens inzoomen naar de daily om te zien of we de daily supply zone aan het flippen zijn of dat we dat niveau aan het verliezen zijn.

Daggrafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de daggrafiek bevinden we ons rond de mediaan van de ascending channel, en testen we de gele trendlijn en supply zone. Morgen zal meer duidelijk worden of dat het level behouden zal blijven of niet.

Kijkende naar de EMA’s kunnen we stellen dat deze voor de korte termijn bullish zijn. Op de lange termijn zijn we ook richting de bulls aan het draaien. De RSI heeft een bearish rejection van de EMA gehad, wat op zijn beurt weer minder gunstig is voor een eventuele stijging van de koers. De MFI blijft ook dalen maar de stoch staat er redelijk goed voor.

Zolang we op de daggrafiek binnen de channel kunnen blijven traden is dat in het voordeel van de bulls. Een daling richting $8.600 past overigens nog prima in het plaatje.

4-uur-grafiek Bitcoin koers

Bron: TradingView

Op de 4-uur-grafiek zien we een bull flag richting de supply zone. En, gezien de EMA’s die allen richting de bulls staan, acht ik de kans groot dat we daar een bounce gaan zien. Dit zal ongeveer rond $9.200 dollar zijn.

De EMA blijft boven mediaan en daalt langzaam. Hier staat een bull cross of een bear rejection om de hoek te wachten. Wanneer we de bearish rejection krijgen, en de supply zone houdt het niet, dan zullen we al snel de onderste blauwe trendlijn van het kanaal gaan zien. We zullen het antwoord de komende uren/dagen gaan krijgen.

Conclusie

Op dit moment ziet het er goed uit voor de Bitcoin koers. Op de weekgrafiek traden we aan de bovenkant van het kanaal en als we komende zondag hier bovenuit komen, dan zou dit heel goed zijn voor de bulls.

Op de kortere termijn ziet het er ook bullish uit, echter krijgen we in de komende dagen meer duidelijkheid over waar de koers heen gaat bewegen.

Levels die ik momenteel in de gaten hou zijn:

  • $9.200 – $8600
  • En de psychologische grens van $10.000

Blijf ook op de hoogte van de koersen van andere altcoins. In onze TA chat kanaal worden regelmatige technische analyses gedeeld of op aanvraag gemaakt. Tevens hebben we nu een mooie winactie. Meer info? Klik dan hier!

Wil je ook traden in cryptocurrencies zoals Bitcoin, maar heb je nog geen account op Binance? Meld je dan aan door hieronder te klikken!

Je krijgt ook nog eens 10% Commission Kickback Rate van ons. 🚀

Binance

Ben je benieuwd naar het laatste crypto nieuws uit de Benelux? Klik dan hier! Je kunt ons ook volgen op Telegram.

deel dit bericht

Share on facebook
Share on twitter
Share on telegram
Share on whatsapp

NET BINNEN